Συγχαρητήρια Kρέτσου στον Γ. Λάνθιμο για την διάκρισή του στο φεστιβάλ Βενετίας

Συγχαρητήρια Kρέτσου στον Γ. Λάνθιμο για την διάκρισή του στο φεστιβάλ Βενετίας

Την πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Γιώργο Λάνθιμο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, «την οποία ευχόμαστε ν’ ακολουθήσουν κι άλλες», χαιρετίζει ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας ότι στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρέτσος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του:

«Το μοναδικό ταλέντο του Γιώργου Λάνθιμου του χάρισε μια ακόμα διεθνή αναγνώριση με τον Αργυρό Λέοντα -το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας- για το «The Favourite».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, την οποία ευχόμαστε ν’ ακολουθήσουν κι άλλες. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

«Η νέα σημαντική διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά. Η εντυπωσιακή καλλιτεχνική του πορεία συνεχίζεται, κερδίζοντας τον διεθνή σεβασμό για το σπουδαίο έργο του», αναφέρει η τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Α΄ Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για τη διπλή διάκριση στην 75η Μόστρα της νέας ταινίας εποχής του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» (κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα -το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ολίβια Κόλμαν πήρε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter