Συγχαρητήρια Φάμελλου σε Ρουσόπουλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το έργο του…»

Συγχαρητήρια Φάμελλου σε Ρουσόπουλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το έργο του…»

«Συγχαίρω τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο και του εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στα νέα πολύ σημαντικά καθήκοντα που ανέλαβε» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος για την εκλογή του βουλευτή της ΝΔ στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υποστηρίξει το έργο του νέου Προέδρου αλλά και το έργο συνολικά της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης, με βασικό στόχο την υπεράσπιση και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου αλλά και των συμφερόντων της χώρας μας» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση Φάμελλου:

Συγχαίρω τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο και του εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στα νέα πολύ σημαντικά καθήκοντα που ανέλαβε. Η σημερινή ομόφωνη εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης(PACE) είναι τιμητική για τον ίδιο αλλά και πολύ σημαντική για τη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε την εκλογή του κυρίου Ρουσόπουλου, όπως έκανε ολόκληρη η ομάδα της αριστεράς στην ΚΣ του Συμβουλίου και θα υποστηρίξει το έργο του νέου Προέδρου αλλά και το έργο συνολικά της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης, με βασικό στόχο την υπεράσπιση και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου αλλά και των συμφερόντων της χώρας μας.

Τον στήριξε και η Ευρωπαϊκή Αριστερά

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ο 35ος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα που κατέχει το αξίωμα. Θα υπηρετήσει θητεία ενός έτους, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

Τον κ. Ρουσόπουλο στήριξαν και τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης- Ομάδα Σοσιαλιστών/Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, με έδρα το Στρασβούργο που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συντίθεται από 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter