Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στη Ρόδο: 31 ετών διεμφυλική ζούσε κλεισμένη επί 10 χρόνια σε τρώγλη (Video)

Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στη Ρόδο: 31 ετών διεμφυλική ζούσε κλεισμένη επί 10 χρόνια σε τρώγλη (Video)

Συγκλονίζει το δράμα μίας 31 ετών διεμφυλικής γυναίκας στη Ρόδο η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε απομονωμένη, κυριολεκτικά σε μία τρώγλη, με τις συνθήκες διαβίωσης να μοιάζουν βγαλμένες από ταινία ενώ η υπόθεση συνολικά θυμίζει έντονα το «Κωσταλέξι».

Η γυναίκα, φέρεται να εντοπίστηκε από αστυνομικούς «φυλακισμένη» μέσα στο σπίτι της, υπό άθλιες συνθήκες. Σε ένα περιβάλλον «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της. Οι αρχές επενέβησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, προκειμένου να της παρέχονται τα στοιχειώδη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ζούσε σε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα, στην ανατολική πλευρά του νησιού και δε δεχόταν επισκέψεις από κανέναν, ούτε καν από τους συγγενείς.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» της Ρόδου, προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που ζούσε με τους ηλικιωμένους γονείς της.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε η 31 ετών γυναίκα περιγράφονται με τα πλέον μελανά χρώματα καθώς αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως έχει υποστεί εκτεταμένη μόλυνση ακόμα και στα νύχια της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 31χρονη έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση και κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι αλλά ούτε και οι γονείς ήθελαν να την αφήσουν, κρατώντας την περιορισμένη μέσα στο σπίτι.

Μνήμες από το “Κωσταλέξι” που αποκαλύφθηκε στη Λαμία το 1978, όταν 47χρονη τότε Ελένη Καρυώτη είδε για πρώτη φορά τον ήλιο έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια, μοιάζοντας περισσότερο με αγρίμι παρά με άνθρωπο, θυμίζει η υπόθεση στη Ρόδο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση της 31 ετών γυναίκας, φέρνουν στον νου την αντίστοιχη από το Κωσταλέξι που αποκαλύφθηκε στη Λαμία το 1978. Τότε η Ελένη Καρυώτη, ηλικίας 47 ετών τότε, είδε για πρώτη φορά τον ήλιο έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια, μοιάζοντας περισσότερο με αγρίμι παρά με άνθρωπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter