Συγχωροχάρτι Μητσοτάκη στη Χρυσή Αυγή: Ασκεί πολιτική βία και όχι τρομοκρατία

Συγχωροχάρτι Μητσοτάκη στη Χρυσή Αυγή: Ασκεί πολιτική βία και όχι τρομοκρατία

Εξακολουθεί να δίνει συγχωροχάρτι στη Χρυσή Αυγή ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ναι μεν τη χαρακτήρισε ‘ναζιστικό μόρφωμα’, πλην όμως προχώρησε σε ένα διαχωρισμό που την αθωώνει από τα εγκλήματα που της έχουν καταλογιστεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή ασκεί ‘πολιτική βία’ που είναι διαφορετική από την τρομοκρατία…

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο Πρόεδρος της ΝΔ ξέχασε τα θύματα της Χρυσής Αυγής και επέμεινε μόνο στη «δικαίωση» των θυμάτων της τρομοκρατίας. Είναι «η αλήθεια» ότι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις από την αντιπολίτευση και μετά έχουν ιδεολογικές αναφορές στο χώρο της «άκρας-άκρας αριστεράς», υποστήριξε όταν ρωτήθηκε εάν επιμένει στη διατυπωμένη άποψή του ότι η αριστερά είναι η μήτρα της τρομοκρατίας. Χαρακτήρισε «δικαίωση» των θυμάτων την κατάθεση της «αλήθειας» αυτής και δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει με ποιους τρόπους συγκεκριμένα θα έσπαγε το «άβατο» των Εξαρχείων, προανήγγειλε ωστόσο επιχειρήσεις της αστυνομίας, καθώς μίλησε για την επιχειρησιακή δυνατότητα του αρμόδιου υπουργείου τόσο στα Εξάρχεια όσο και στη Δυτική Αττική, στην οποία ανέφερε ότι υπάρχουν «εστίες ανομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα επιμείνει στη συντήρηση του θέματος που προέκυψε από τις συνομιλίες Καμμένου-Γιανουσάκη, προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει εκ νέου αίτημα για εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης –και του Noor 1- υποστηρίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση την καταψηφίσει θα βρεθεί «εκτεθειμένη». Αρνήθηκε κάθε «προσωπική ή ιδιαίτερη σχέση» με τον κ. Μαρινάκη και έβαλλε κατά του Πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας τις επαφές Τσίπρα –Μαρινάκη κατά την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, στον οποίο ο εφοπλιστής μετείχε.

Υπεραμύνθηκε εξάλλου του αιτήματός του να ζητάει εκλογές διότι, όπως παραδέχθηκε, αυτό στέλνει το μήνυμα και προς το εξωτερικό –και «εκτός Ελλάδος», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- ότι αυτή η κυβέρνηση είναι «χείριστη»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter