Σύγχυση με τις μετακινήσεις σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα – Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Σύγχυση με τις μετακινήσεις σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα – Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί με το τι τελικά θα ισχύει και τι όχι από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου, όπου με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις πολιτών μεταξύ νομών αλλά και προς την Κρήτη. 

Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως όσον αφορά τις μετακινήσεις σε Εύβοια και Λευκάδα παρά το γεγονός πως δε χρειάζεται πλοίο για να φτάσει κανείς στα δύο αυτά νησιά αφού η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς, ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι απαγορεύσεις για θαλάσσια πρόσβαση όπως ισχύουν για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Το ίδιο ισχύει και για τη Σαλαμίνα. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Μεταφορών ξεκαθαρίζει πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις προς και από την Εύβοια. Όσον αφορά όμως τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει και για την Εύβοια, ό,τι και για τα υπόλοιπα νησιά, δηλαδή ακόμη δεν θα επιτρέπονται. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για παράδειγμα, δεν μπορεί ακόμη να ταξιδεύσει κανείς ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα προς το Μαρμάρι, αλλά μπορεί να πάει εκεί οδικώς από τη Χαλκίδα.

Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε το πρωί ότι αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν.

Για τα ταξίδια με πλοία, δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter