Συκάρης και Θεοχάρης έφτασαν στην κορυφή του Kangchenjunga (Video + Photo)

Συκάρης και Θεοχάρης έφτασαν στην κορυφή του Kangchenjunga (Video + Photo)

Η τιτάνια προσπάθεια του Αντώνη Συκάρη και του Φώτη Θεοχάρη διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο μήνες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι δύο ορειβάτες επέστρεψαν το βράδυ της Τετάρτης (30/5) στην Αθήνα έχοντας γίνει οι πρώτοι Έλληνες που πάτησαν στην κορυφή του όρους Κανγκτσεντζούνγκα και ύψωσαν την γαλανόλευκη.

Συμμετείχαν στην επικίνδυνη αποστολή «Kangchenjunga The First Greek Expedition 2018».

Όλα κύλησαν με βάση το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, η τελική προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής έγινε αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο, καθώς «πάτησαν» στο Κανγκτσεντζούνγκα στις 20 Μαΐου.

«Ξεκινήσαμε με ένα μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο στόχο, να σκαρφαλώσουμε στην τρίτη ψηλότερη, αλλά και μία από τις δυσκολότερες κορυφές του κόσμου. Το θρυλικό Mount Kangchenjunga με τα 8.586 μέτρα του, που ανήκει στην ομορφότερη και μεγαλοπρεπέστερη οροσειρά του κόσμου, τα Ιμαλάια.

Και… Ναι, τα καταφέραμε !!!!

Γιατί το πιστέψαμε, το θελήσαμε και γιατί ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Γιατί εσείς με τις ευχές σας και την υποστήριξη σας μας ανεβάσατε τόσο ψηλά. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για την αγάπη σας και την πίστη σας σε μας. Είμαστε αληθινά τόσο χαρούμενοι, τόσο περήφανοι.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστούμε και τον φίλο μας Μετεωρολόγο Κώστα Γαβριήλ. Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρα σου κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν» δήλωσαν οι Συκάρης, Θεοχάρης μέσω του επίσημου λογαριασμού της αποστολής στο Facebook.

Τι έγραψαν μεταξύ άλλων στο Facebook:

Μήνυμα από Antonios Sykaris :

“Ποτέ ξανά στα βουνά του κόσμου δεν ένιωσα στο πρόσωπο μου τέτοια φρεσκάδα όταν ο παγωμένος αερας με μεθουσε, μου άλλαζε την διάθεση και με έκανε ανεξήγητα ευτυχισμένο. Αυτό το συναίσθημα είχα την χαρά να το ζήσω αγναντεύοντας στην αρχή το Mount Kangchenjunga και την υπέρτατη τύχη να βρεθώ στην κορυφή του στις 20 Μαΐου 2018.

Έτσι τώρα που βρίσκομαι στην Κατμαντου λίγες ώρες πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα αυτο το βαθύ αίσθημα ευτυχίας, πληρότητας και επιτυχίας με πλημμυρίζει και κάθε φορα που φέρνω την σκέψη μου σε αυτή την εικόνα νιώθω ευλογημένος, απέραντη εκτίμηση για ολο αυτό που βίωσα, για όλο αυτό που μοιράστηκα με τον σχοινοσυντροφο μου και θα δεν το ξεχάσω ποτε στην ζωή μου …

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Φώτης Θεοχάρης ένα νέο παιδί μόλις 27 ετών… 

https://www.facebook.com/KangchenjungaTheFirstGreekExpedition2018/videos/370776703427967/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter