Συκοφαντίες και λιποψυχία Σαμαρά… μέχρι τέλους

Συκοφαντίες και λιποψυχία Σαμαρά… μέχρι τέλους

Δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναφερθεί στη δημοσιογραφική του… αδυναμία ο Αντώνης Σαμαράς, πλάθοντας για άλλη μια φορά σενάρια περί δήθεν «μαγειρέματος» στοιχείων από το Documento. Παράλληλα, ακολουθώντας και πάλι την «τεθλασμένη οδό», δεν ψέλλισε λέξη για την παρέμβασή του, το 2013, με φόντο τη μακροχρόνια αντιδικία Μιωνή – Φιλιππάκη.

«Ο Παπαγγελόπουλος ήξερε τα πάντα πριν αυτά συμβούν» έκρινε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Ολομέλειας για την επικείμενη άσκηση δίωξης στον Δ. Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε ότι τον Ιανουάριο του 2017 δεν υπήρχαν καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και ούτε απάντηση στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε απευθύνει η Ελένη Ράικου στις ΗΠΑ.

«Τότε, λοιπόν, επαναλαμβάνω Ιανουάριο του 2017, δεν υπάρχει από πουθενά απολύτως τίποτε. Κι όμως, 8 Ιανουαρίου του 2017 εμφανίζεται αυτό το δημοσίευμα στο Documento» είπε δείχνοντας το πρωτοσέλιδο, το οποίο πράγματι έκανε λόγο για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis πρώην πρωθυπουργού και τριών πρώην υπουργών. «Ποιος κατασκεύασε αυτή την πληροφορία και την έδωσε στην εφημερίδα;» διερωτήθηκε, θεωρώντας δεδομένο πως πρόκειται για «κατασκευή».

Όπως επανειλημμένα έχει απαντήσει το Documento, το δημοσίευμα, πρώτον, δεν αφορούσε τον ίδιο. Βασίστηκε σε βίντεο που είχε κατατεθεί στις αμερικανικές Αρχές και στο οποίο ο Κωνσταντίνος Φρουζής ισχυριζόταν σε εσωτερική σύσκεψη της εταιρίας ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο. «Ο τωρινός πρωθυπουργός, ο Πικραμμένος ασχολείται προσωπικά με τα θέματα αυτά των φαρμάκων όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, γιατί δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αλλά και για ουσιαστικούς» λέει στο επίμαχο βίντεο ο Mr Novartis, Κ. Φρουζής. Κι επειδή το παρελθόν τυχαίνει να μην αποτελεί ευμετάβλητη έννοια, γιατί αλήθεια ψέγει το Documento ο Αντ. Σαμαράς;

Δείτε εδώ τα επίμαχα βίντεο: Τα βίντεο που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Documento για Novartis, πολιτικούς και Ευαγγελάτο (Video)

Δεύτερον, δεν ξέραμε ότι οι πηγές μας πρέπει να εγκρίνονται πρώτα από τον κ. Σαμαρά προκειμένου να αξιολογηθεί η αξιοπιστία τους… Αντιθέτως, θεωρούσαμε πως οι συντάκτες της εφημερίδας είναι αυτοί που τις επιλέγουν και όχι οι αρεστοί ή μη του εκάστοτε πρώην πρωθυπουργού! Σε κάθε περίπτωση, εάν προκύψει ανάγκη για διευθυντική θέση στο εγγύς μέλλον, το έμμεσο ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά θα εξεταστεί πάραυτα.

Τρίτον, από τον Φεβρουάριο του 2017, το «Βήμα» και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν, πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του «Βήματος», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 12/2/2017.

Πολιτική δειλία

Παρά τις αιτιάσεις και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε όλο το προηγούμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον του αναφορικά με την παρέμβασή του στη δικαστική διαμάχη Φιλιππάκη Μιωνή, ο Αντ. Σαμαράς απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να δώσει μία έστω απάντηση για τα μάτια του κόσμου. Κουβέντα δεν είπε ο κατά τ΄ άλλα αψύς, «στακάτος» και της «ευθείας οδού και σχολής».

Το γεγονός αυτό επισήμανε και ο Νίκος Παππάς αμέσως μετά το πέρας της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικό του αντίπαλο για δεύτερη φορά: «Προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας». «Έπρεπε να έχει τα κότσια να καταθέσει στην Επιτροπή, όπως πήγα εγώ, και να πει τι έκανε με τον Μιωνή» είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας δηκτικά τον πρώην πρωθυπουργό: «Εγγυητή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς αποπειράθηκε να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αντίστοιχη πρόθεση επέδειξε για τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα, εκφράζοντας εμμέσως τη διαφωνία του με την αρχειοθέτηση του σκέλους που τον αφορά από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή.

Ψευδομάρτυρες ή όχι;

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «ψευδομάρτυρες» για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εδώ και αρκετούς μήνες, σαμαρικά στελέχη που πήραν μέρος στις εργασίες της Προανακριτικής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι μάρτυρες που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα κατέθεσαν και στις ΗΠΑ. Ως γνωστόν, η Novartis αναγκάστηκε να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο 310 εκατ. ευρώ μετά την ομολογία των εγκλημάτων της στην Ελλάδα. Τελικά, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «κουκουλοφόροι» και «ψευδομάρτυρες»; Πώς γίνεται να συμβαίνει και το ένα και το άλλο;

Ο πρώην πρωθυπουργός στηλίτευσε και τα πεπραγμένα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς επειδή -άκουσον, άκουσον- δεν έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες κατά τη λήψη των καταθέσεών τους. Δεν γνωρίζει ο Αντ. Σαμαράς πως οι εισαγγελείς δεν είχαν καμία δικαιοδοσία να κάνουν ερωτήματα, αφού τότε η δικογραφία δεν είχε διαβιβαστεί στη Βουλή για να επιστρέψει πίσω και να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter