Συλλαλητήρια κατά του Μάικ Πομπέο στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήρια κατά του Μάικ Πομπέο στο κέντρο της Αθήνας

Διαδήλωση ενάντια στην παρουσία  του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, διοργανώνουν το ΚΚΕ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες.

Το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 στο Σύνταγμα «ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, και κυρίως ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο». «Αυτό είναι και το περιεχόμενο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που την Α’ Φάση εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σημερινή Β’ Φάση», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ καλεί «σε ξεσηκωμό και σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, εναντίον της επίσκεψης του Υπ.Εξ. των ΗΠΑ» και «στη στήριξη των πολύμορφων δράσεων για το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς».

Σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας «προβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μια νέα Σούδα για να μπορούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μετακινούν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους από τη Μεσόγειο προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική μέσα από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, τη δημιουργία “εκπαιδευτικής βάσης” για ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, την περαιτέρω αναβάθμιση της Σούδας που αποτελεί το βασικό ορμητήριο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα σαν αντάλλαγμα θα αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που σταθμεύουν στη Λάρισα, για την επιτήρηση του Αιγαίου και την “αναχαίτιση” των προσφύγων. Μιλιταρισμός και ρατσισμός πάνε χέρι – χέρι.»

Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα η ΛΑΕ, το ΜΛ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ), ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες.

Ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:30, ενώ μια ώρα περίπου αργότερα, δηλαδή στις 11:25, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Οι δρόμοι από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ θα κλείνουν ενώ επί ποδός βρίσκονται πάνω από 1.000 αστυνομικοί.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter