Συλλαλητήριο για τα Σκόπια, διοργανώνει στο Αίγιο ο Αμβρόσιος

Συλλαλητήριο για τα Σκόπια, διοργανώνει στο Αίγιο ο Αμβρόσιος

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προκαλεί και πάλι με το θέμα των Σκοπίων και οργανώνει συγκέντρωση στο Αίγιο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Ο μητροπολίτης συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη φορέων “με στόχο τον συντονισμό ενεργειών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων”.

«Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”. Γι’ αυτό και εφιστούμε την προσοχή και την εγρήγορση του ευσεβούς Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος διά το εθνικής και μεγίστης ιστορικής σημασίας θέμα», ανέφερε.

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς! Για να μην… μολυνθεί ακόμα περισσότερο η ιστορία μας!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αμβρόσιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter