Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: Πάρτε πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! (Video)

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια: Πάρτε πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! (Video)

«Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία» ζητούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Νέα διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης οργάνωσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σήμερα, Τετάρτη, 13 Μαΐου (13:00, Προπύλαια). Κεντρικό σύνθημα: «Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας».

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ κάλεσαν δασκάλους και καθηγητές σε μαζική κινητοποίηση ενώ χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό» το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου και παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία – big brother για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις τάξεις, όταν θα απουσιάζουν μαθητές λόγω υγείας. Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα με φόντο το χθεσινό «άδειασμα» της Ν. Κεραμέως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Από τα ΕΠΑΛ στους ιδιώτες μια Κεραμέως δρόμος

Διαδηλώσεις επίσης έγιναν σε:

Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 13:00

Ηράκλειο, Περιφερειακή Διεύθυνση 12:00

και σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στην Αθήνα:






Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ κατέληξε η πορεία εκπαιδευτικών

Οι διαδηλωτές διαμαρτηρήθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «καμία κάμερα στην τάξη», και πικέτες που σχημάτιζαν την φράση «δεν θα περάσει», αναφορικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο πραγματοποιήσαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών φόρεσαν συμβολικά ψεύτικες κάμερες στο κεφάλι.

Μετά το τέλος της πορείας διαδηλωτές έκαναν ένα δρώμενο μπροστά στο κτήριο του Διοικητηρίου για το πώς θα είναι το μάθημα με τις κάμερες στα σχολεία.

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο και την πορεία στη Θεσσαλονίκη:









Αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΤΕΤΑΡΤΗ 13/5 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
  • Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter