Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό, στα Προπύλαια (Photos)

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό, στα Προπύλαια (Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση», Εργατικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια επί της οδού Πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν μεταξύ άλλων:

«- Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

– Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

– Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων».

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

«Τα ψέματα και οι συκοφαντίες της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Όπως δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπηρετούν με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια μια αντιλαϊκή πολιτική, που με σειρά νόμων ξήλωναν την δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δις ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις Τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και που με κορύφωση του Νόμο Κατρούγκαλου καθιερώνει τους τρείς πυλώνες στην Ασφάλιση (σύστημα Πινοσέτ) που θωρακίζει και ενισχύει το νομοσχέδιο Βρούτση».




(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter