Σύλληψη 40χρονου ύποπτου για τρομοκρατία σε κατάληψη στα Εξάρχεια (Photos)

Σύλληψη 40χρονου ύποπτου για τρομοκρατία σε κατάληψη στα Εξάρχεια (Photos)

Ένας σαραντάχρονος που στο παρελθόν είχε συλληφθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και είχε αφεθεί ελεύθερος, συνελήφθη με άλλα τέσσερα άτομα σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ τη νύχτα στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη λύση κατάληψης κτιρίου στην Καλλίδρομίου. 

Οι άντρες της αστυνομίας έκαναν επιχείρηση διαλύσης της κατάληψης που είχε πέρυσι τον Οκτώβριο σε ακατοίκητο κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια. 

Μέσα στο χώρο βρέθηκαν 4 άτομα που μετά την προσαγωγή τους στην ΓΑΔΑ συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ο 40χρονος.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας μεταφέρθηκαν διάφορα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες και σημειώσεις.Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης με φωτοβολίδα εναντίον της 55χρονής δικηγόρου.

Το κτίριο της οδού Καλλιδρομίου 74 ανήκε στον ζωγράφο Χρήστο Δαγκλή που μετά τον θάνατό του, το 1991, παραχωρήθηκε στο δημόσιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε κάποια δομή για παιδιά. Έκτοτε όμως έμενε αναξιοποίητο και κλειστό μέχρι τον περσινό Οκτώβριο οπότε και άρχισε η κατάληψη. 




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter