Με πλαστά στοιχεία ταυτότητας

Σύλληψη για παράνομη πώληση χαπιών «σεξουαλικής υποβοήθησης» μέσω διαδικτύου!

Φωτογραφία αρχείου

Χιλιάδες χάπια τύπου Viagra, διάφορα άλλα σκευάσματα για σεξουαλική υποβοήθηση και αναβολικά, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά σε ευρώ και δολάρια, βρέθηκαν στην κατοχή 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, για παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, αγνώστου παρασκευής και προέλευσης, μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν στο διαδίκτυο πολλές ιστοσελίδες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο facebook, καθώς και αγγελίες σε ιστότοπους αγοραπωλησιών, οι οποίες διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Μετά από έρευνα και αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, εντοπίστηκε ο 38χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, κάνοντας χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, είχε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα υπό μορφή ηλεκτρονικού καταστήματος και άλλες 10 ιστοσελίδες στο facebook, μέσω των οποίων διαφημίζονταν και διατίθεντο προς πώληση, πολλών ειδών φαρμακευτικά προϊόντα και σκευάσματα, κυρίως για σεξουαλική υποβοήθηση, με διάφορες επωνυμίες και ενδείξεις, αγνώστου προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής.

Σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του 38χρονου από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία και εκπροσώπου του ΕΟΦ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 4.807 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 
  • 749 σκευάσματα υπό τη μορφή «gel», 
  • 50 αναβολικά δισκία, ένα περίστροφο και 50 φυσίγγια, 
  • 43.750 ευρώ και 30.000 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και: 
  • ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, 
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 
  • τρεις σκληροί δίσκοι και ένα 
  • usb stick, 
  • πλήθος παραστατικών που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, με ψευδή στοιχεία αποστολέα, χειρόγραφες σημειώσεις και πολλά άλλα πειστήρια.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Το όπλο και τα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ δείγμα των κατασχεθέντων σκευασμάτων και προϊόντων, απεστάλη στον ΕΟΦ για εργαστηριακό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.