Σύλληψη γνωστού δικηγόρου για τη μαφία του Κορυδαλλού

Σύλληψη γνωστού δικηγόρου για τη μαφία του Κορυδαλλού

Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος ως εμπλεκόμενος στην εγκληματική μαφία των φυλακών Κορυδαλλού. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μια γυναίκα δικηγόρος.

Τα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ως εγκέφαλος της οποίας φέρεται να είναι ο περιβόητος πλέον κρατούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) που εμπλέκεται σε στυγερές δολοφονίες, που σημειώθηκαν ακόμα και μέσα στη φυλακή, αλλά και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, από θύμα των εν λόγω κακοποιών φέρεται με βάση στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Δικαιοσύνη να έγινε …συνεργός τους. ‘Αφωνοι είχαν μείνει οι αστυνομικοί που απομαγνητοφωνούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της μαφίας, οι οποίες καταγράφονταν νόμιμα, όταν άκουσαν τον συγκεκριμένο δικηγόρο να συνδιαλέγεται με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σκληρής εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι.

Όπως προέκυψε , ο δικηγόρος Γ.Αντωνόπουλος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Λεκοτσάι είναι κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας στο παρελθόν σε βάρος του Γ.Αντωνόπουλου.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως, ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, ο οποίος ενεπλάκη μετά από υπόδειξη των δραστών . Στη συνέχεια όμως οι δράστες τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να αποσύρουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους στο εφετείο, με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή του ο άτυχος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δικηγόρος τότε του Φλώρου, τον οποίο πυροβόλησαν συνεργοί τους μέσα στο γραφείο του όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις τους. Στην ζοφερή αυτή υπόθεση του εκβιασμού ώστε οι σκληροί αυτοί κακοποιοί να πάρουν κάποια εκατομμύρια από τον Αρ. Φλώρο για να κλείσει σε βάρος του η υπόθεση με την αναίρεση των καταθέσεων τους , έχουν ακουστεί ως … διαμεσολαβητών και τα ονόματα δικηγόρων από τους οποίους τουλάχιστον οι δύο είναι από τους πιο γνωστούς της Αθήνας.

Ενδεικτικές είναι οι συνομιλίες που ακολουθούν ανάμεσα στον Γ. Αντωνόπουλο και τον Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) :

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνομιλίες τους είναι αυτή όπου ο Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) , οποίος ζητά και δέχεται βοήθεια συνεχώς από τον δικηγόρο , του λέει:

*”…όχι δε σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις ,εσύ το έκανες το δικό σου …και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω…”….

Ζητά από τον δικηγόρο να μεσολαβήσει

Λέει ο Κλοντιάν Λεκοτσάι προς τον δικηγόρο:

-Της πουτάνας το κάγκελο έγινε… θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραίας (εννοεί προφανώς του Πειραιά)… Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (δράστης της δολοφονίας του συνεργού τους, Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού), δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…

-Δικηγόρος: Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα… ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον.

Βοήθεια από τον δικηγόρο

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί σε πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει 700 ευρώ από τον δικηγόρο με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις και τακτική επικοινωνία.

Αρχικά τον ρωτά πόσα λεφτά έχει πάρει και στη συνέχεια του δίνει εντολή να μεταβεί σε κατάστημα του τραπεζικού ιδρύματος Western Union προκειμένου να καταθέσει σε άγνωστο λογαριασμό το ποσό των 350 ευρώ.

-Λεκοτσάι: Ελα, ρε φίλε, σε παίρνω, πού είσαι ρε… Εφτά κατοστάρικα; Πήγαινε στο Western Union, ρε Γιώργο, πήγαινε στο Western Union… Ναι, ρε φίλε, να κλείσεις 350, ρε φίλε…

-Πρόσωπο: Τώρα, πάω τρεχάλα, τώρα πάω, τριακόσια πενήντα (350), έτσι; Πάω τριακόσια πενήντα (350) και να μου στείλεις τη διεύθυνση.

Στη συνέχεια ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί στον δικηγόρο προκειμένου να επιβεβαιώσει το ποσό.

-Λεκοτσάι: Ελα αδερφούλι μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;;

-Δικηγόρος: Ε δεν θυμάμαι… έξι ή επτά.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις των δύο δικηγόρων εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.

Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter