Συλλήψεις για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός και ο απότακτος αστυνομικός

Συλλήψεις για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός και ο απότακτος αστυνομικός

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη (τον Ιούνιο του 2020) ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες από τις καταγγελίες Κορφιάτη το Δεκέμβριο του 2020 όταν ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχές. Στο μεσοδιάστημα δολοφονήθηκε και ο ίδιος.

Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου για να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον εφοπλιστή Μάρκο Λαιμό. Τον εφοπλιστή είχε κατονομάσει ο δολοφονημένος επιχειρηματίας το Δεκέμβριο του 2020, σε μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου και είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

Συγκεκριμένα ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο Κορφιάτης φέρεται να απασχολούνταν ως προσωπικό ασφαλείας στο μεγαλοεφοπλιστή Λαιμό. Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες Κορφιάτη όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών της δολοφονίας που είχαν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος ανήκαν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή και είχαν μεταφερθεί στη Ζάκυνθο από το Ψυχικό.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ο φρουρός μεγαλοεφοπλιστή, οι αστυνομικοί και οι καταγγελίες για συμβόλαιο θανάτου

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκάφος διαφυγής των εκτελεστών της συζύγου του επιχειρηματία Κορφιάτη. Το σκάφος ανήκε στον Μάρκο Λαιμό και είχε χρησιμοποιηθεί από τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή.

Συγκεκριμένα στη μήνυση του ο Κορφιάτης ανέφερε:

«Ο Α.Π. είναι ο εκτελεστής της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μας. Εργάζεται στον εφοπλιστή Μάρκο Λαιμό ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή. Το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε την 5η Ιουνίου του έτους 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας με σημείο εκκίνησης την οικία του Μάρκου Λαιμού στο Ψυχικό, με τρέιλερ και με θωρακισμένο όχημα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes G που κατέληξε στη Σκαφιδιά Ηλείας».

Ηθικός αυτουργός ο απότακτος αστυνομικός

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη εμφανίζεται απότακτος αστυνομικός. Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα τα οποία επίσης είχε κατονομάσει στις αρχές ο Κορφιάτης. Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, μεταξύ των προσώπων που κατονόμαζε ο επιχειρηματίας ήταν και δύο πρώην αστυνομικοί.

Ο ένας είχε προφυλακιστεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Ο άλλος είναι πρώην υποδιοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατούμενος στις φυλακές Πατρών. Ο τελευταίος είναι και το πρόσωπο που φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο αστυνομικός είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός σε ληστεία του πρώην δημάρχου Ζακύνθου. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του ήταν ο Κορφιάτης.

Από το 2018 είχε καταγγείλει σχέδιο δολοφονίας

Να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία. Στην μήνυσή του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Τη μήνυση είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου για λογαριασμό του Κορφιάτη ο δικηγόρος και γνωστός ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς. Παρά τις καταγγελίες του επιχειρηματία από το 2018 η δολοφονία δεν απετράπη. 11 μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του ο επιχειρηματίας έχασε επίσης τη ζωή του μέσα στο γραφείο του μέρα μεσημέρι.

Bαριές καταγγελίες Αλέξη Κούγια

Στο μεταξύ σε βαρύτατες καταγγελίες κατά των Αστυνομικών προχώρησε με εξώδικη διαμαρτυρία ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκπροσωπεί το φερόμενο ως βασικό δράστη της επίθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «παράνομες μεθόδους» του επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, καθώς επίσης και ότι δεν επέτρεψαν σε συνεργάτη του κ. Κούγια να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να απολογηθεί ο πελάτης του και κατηγορούμενος στην υπόθεση.

«Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του» ανέφερε ο κ. Κούγιας στο εξώδικο που απέστειλε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter