Συλλήψεις στην Ακρόπολη για τη Φλόγα του Πεκίνου

Συλλήψεις στην Ακρόπολη για τη Φλόγα του Πεκίνου
φωτο αρχείου

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες οδήγησαν σε δύο συλλήψεις, προκάλεσαν οι εκδηλώσεις της ΔΟΕ στην Αθήνα εν όψει της αυριανής αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (Φεβρουάριος 2022).

Μία ομάδα από ακτιβιστές, που στα πλακάτ τους έκαναν λόγο για «Αγώνες Γενοκτονίας», σήκωσαν τη σημαία του Θιβέτ στην Ακρόπολη. «Μποϊκοτάζ στο Πεκίνο» και «Όχι Αγώνες Χωρίς Ελευθερία» ήταν τα συνθήματά τους, ενώ υπήρξε και πανό που μιλούσε για «Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ».

Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου 15 λεπτά και διακόπηκε από την αστυνομία, που προχώρησε σε δύο συλλλήψεις στο χώρο της Ακρόπολης. Παρόμοιες ενέργειες είχαν γίνει στην Αθήνα και αλλού και πριν τους Θερινούς Αγώνες του 2008, που επίσης έγιναν στο Πεκίνο.

Η αφή της Φλόγας της Χειμερινής Ολυμπιάδας έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 11.30 στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με πρωθιέρεια την Ξανθή Γεωργίου.

Ο σκιέρ Γιάννης Αντωνίου θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Θα τον ακολουθήσει η Κινέζα Τζιατζιούν Λι, κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων μεταξύ 1998-2006.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter