Συλλογικότητα «Μασόβκα»: Θα είμαστε εκεί να σταθούμε απέναντι στον ζάμπλουτο υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη

Συλλογικότητα «Μασόβκα»: Θα είμαστε εκεί να σταθούμε απέναντι στον ζάμπλουτο υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη

Σε επώνυμη πολιτική δήλωση προβαίνουν οι δύο μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας «Μασόβκα» που συνελήφθησαν με αφορμή τα τρικάκια και τα συνθήματα στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι δύο συλληφθέντες, σε δήλωσή τους πριν από μερικές ημέρες έκαναν λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας και «απαγωγή» τους αλλά και «καθιερωμένο mondus operandi του κράτους και της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των πολιτικών τους αντιπάλων στην δημοκρατία και όχι μια εκτροπή τους απο αυτήν».

Ωστόσο, χθες η Αναρχική Συλλογικότητα απαντά για τις κατηγορίες «περί εγκληματικής οργάνωσης».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το χρονικό της εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από κοινού με την κρατική ασφάλεια στην απαγωγή και εν συνεχεία στη σύλληψη των 2 μελών μας μετά τη δράση μας στο πολιτικό γραφείου του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Περιστέρι, για πλημμεληματικής φύσης ενέργειες, αναλύθηκε με την προσωπική και επώνυμη πολιτική δήλωση των ιδίων σε αυτή την ανακοίνωσή τους:

https://athens.indymedia.org/post/1610391/

Εμείς θα ασχοληθούμε με το πολιτικό πλαίσιο και τις προεκτάσεις που ανοίγονται σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί ότι ο οργανωμένος πολιτικός αγώνας εις το εξής θα βαπτίζεται “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση” και οι αγωνιστές “συμμορίτες” που από κοινού σειστούν και συμμετέχουν σε ανάλογες οργανώσεις.

Αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη δίκη με τη δέουσα σημασία, καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης όχι μόνο για τη συλλογικότητά μας. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι το κατηγορητήριο και η εξέλιξη της δίκης δεν αφορά μόνο τη Μασόβκα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο του κοινωνικού αγώνα για αλλαγή και των πολιτικών του συλλογικοποιήσεων. Κάθε ένα αγωνιστή και κάθε μία αγωνίστρια που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Το δεδικασμένο που επιχειρούν να εξασφαλίσουν οι κρατικές αρχές για να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση του μέλλοντος, πρέπει να παραμείνει μια κρατική φαντασίωση. Και αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει την ώρα και τη στιγμή ως την ιδανική για να φέρει στο προσκήνιο όσα απεργαζόταν καιρό τώρα για να χτυπήσει το οργανωμένο κομμάτι του αγώνα και όχι μόνο. Τα καμπανάκια είχαν ηχήσει ξανά κατά το παρελθόν. Έχει γίνει ήδη προσπάθεια σύντροφοι & συντρόφισσες του Ρουβίκωνα να τυλιχθούν σε μια κόλλα χαρτί και η συλλογικότητα να αποκτήσει την σφραγίδα της εγκληματικής οργάνωσης με τη συνένωση διάφορων εκκρεμών υποθέσεων και την εισαγωγής τους στο ακροατήριο ως μία κοινή υπόθεση. Δεύτερη ανήκουστη ενέργεια υπήρξε η πρόταση των διωκτικών αρχών να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση η τόσο προσφιλής και καθιερωμένη ιστορικά στο κίνημα υπογραφή: «Σύντροφοι/Συντρόφισσες»

Στην δική μας περίπτωση εμφανίστηκαν αρκετές περίεργες και ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Τα ίδια τα γεγονότα μας οδηγούν να πιστεύουμε ότι η δικογραφία ήταν προκατασκευασμένη από καιρό και ότι το κράτος περίμενε καρτερικά το κερασάκι της κατασταλτικής τούρτας, το οποίο δεν ήταν άλλο από την πρώτη τυχόν επίσημη ταυτοποίηση για δράση που θα αναλάμβανε η συλλογικότητά μας.

Ανάλογες δικογραφίες θεωρούμε ότι έχουν ετοιμαστεί και για άλλες συλλογικότητες, αναμένοντας το πρόσχημα της ενεργοποίησής τους. Γιατί το λέμε αυτό; Θα σημειώσουμε μερικά σημεία της δικογραφίας για να φτάσουμε στο συμπέρασμα που αναφέραμε.

Οι υποθέσεις που συνενώθηκαν (Eπίθεση σε δύο καταστήματα My Market, Αναγραφή συνθημάτων στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, Επίθεση στα γραφεία της εταιρείας εξοπλισμού Tactical Practical, Επίθεση στο Δημαρχείο Ιλίου, Τοποθέτηση πηγάδας έξω από τα γραφεία του καινούριου ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη) δεν είναι καν ενεργές όσον αφορά στην ταυτοποίηση, προσαγωγή ή σύλληψη οποιουδήποτε συντρόφου/ισσας. Ουδείς και ουδεμία είχε κληθεί στις αρχές να δώσει κατάθεση για τις εν λόγω ενέργειες της συλλογικότητάς μας. Άρα δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο ή απόδειξη που να επιβαρύνει τους δύο συντρόφους μας ή όσους/ες ακόμα εμπλέξουν οι αρχές σε περίπτωση που κατηγορηθούν και άλλοι/ες που διατηρούν το λογότυπο της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Για να μην ξεχνιόμαστε, με αυτό το πρόσχημα έγιναν οι απαγωγές των δύο συντρόφων μας, με ταυτοποίηση από το internet). Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι». Από τις πέντε αυτές υποθέσεις, υπάρχουν δύο (εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, Δημαρχείο Ιλίου) που δεν έχει καν υποβληθεί μήνυση κατ’αγνώστων στις αρχές. Άρα, είναι εύλογο το ερώτημα πως εμφανίστηκαν ξαφνικά αυτές οι υποθέσεις και επίσης, με ποιο σκεπτικό ανέκυψαν οι συγκεκριμένες πέντε υποθέσεις και όχι άλλες από τη συνολική δράση της συλλογικότητάς μας; Η συνένωση των υποθέσεων χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία και η απόδοση κατηγοριών σε μέλη συλλογικότητας με γνώμονα την ίδια τη συμμετοχή και την οργάνωσή τους, νομιμοποιεί και ποινικοποιεί την συλλογική ευθύνη. Με λίγα λόγια προετοιμάζουν την ποινικοποίηση των ίδιων των πολιτικών ιδεών και της ιδεολογίας κάθε ατόμου.

Το κατηγορητήριο κατά πως φαίνεται εδράζεται στον νέο Ποινικό Κώδικα και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου τροποποιήθηκε το 2019 για να συμπεριλαμβάνει ακόμα και τα πλημμελήματα στην έννοια της εγκληματικής οργάνωσης (νόμος 187) ή της τρομοκρατικής οργάνωσης (187 Α). Για να συμβεί αυτό οι δράστες πρέπει να επιδιώκουν κάποιου είδους οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή να προσβάλλουν τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα ή την ανηλικότητα. Ακόμα και με σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ίσως έχουν εξυφανθεί, αναρωτιόμαστε ποια από τις δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο εμπίπτει σε όσα αναφέρθηκαν και με ποιο τρόπο. Ο μόνος που ανέφερε ότι αισθάνθηκε τρόμο για τη ζωή του είναι ο φυλακισμένος ναζιστής μαχαιροβγάλτης Κασιδιάρης, την κατάθεση του οποίου φρόντισε κάποιο πνευματικό του παιδί – υπάλληλος της κρατικής ασφάλειας να συμπεριλάβει στα αναγνωστέα της υπόθεσης. Αν θυμάστε την μέρα που τοποθετήσαμε τη πηγάδα έξω από τα γραφεία του, είχε προβεί σε απειλές εναντίον μας. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι είμαστε τυχεροί γιατί δεν μας πρόλαβε για 3 λεπτά.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται μία ογκωδέστατη έρευνα που φέρει την υπογραφή κάποιου μπάτσου ονόματι Σωτηρίου, ο οποίος φαίνεται ότι αφιέρωσε σημαντικό μέρος από το χρόνο του για αρκετές εβδομάδες πριν ολοκληρώσει την έκθεση ιδεών. Η ενημέρωση από τη δικηγόρο μας – μετά από μια φευγαλέα ανάγνωση της δικογραφίας στη ΓΑΔΑ – είναι ότι έχει συμπεριλάβει ολόκληρη την τρίχρονη ύπαρξη και διαδρομή μας με λεπτομέρειες για κάθε ενέργεια της Μασόβκα και αποσπάσματα από κάθε ένα κείμενο που δημοσιεύσαμε στο Indymedia απο την ιδρυτική μας διακήρυξη και έπειτα. Το καταληκτικό σημείο της έρευνας που έρχεται συμπερασματικά να αποδώσει την ετυμηγορία του, είναι ότι «η Μασόβκα αποτελεί μία επικίνδυνη συλλογικότητα η οποία αν δεν κατασταλεί στο εδώ και στο τώρα, εγκυμονεί κίνδυνος να εξελιχτεί πιο επικίνδυνη στο μέλλον». Όσο κι αν η εν λόγω έρευνα προσπάθησε να στοιχειοθετήσει κακουργήματα, οι σύντροφοι παραπέμφθηκαν στο τριμελές αυτόφωρο. Θα δημοσιεύσουμε τις προσεχείς μέρες ολόκληρη την «εργασία» του Σωτηρίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή δεν πιστεύουμε ότι είμαστε λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνοι από οποιαδήποτε συλλογικότητα του αναρχικού χώρου, είμαστε πεπεισμένοι ότι στα συρτάρια των διωκτικών αρχών έχουν προετοιμαστεί ανάλογες δικογραφίες.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, τόσες μέρες μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, η δικογραφία δεν έχει φτάσει στα χέρια μας. Αντιθέτως, έχει διαμοιραστεί σε συγκεκριμένα Μέσα τα οποία διακινούν κατά το δοκούν στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται εντός της, δικάζοντας τόσο τους 2 συντρόφους μας όσο και τη συλλογικότητα. Η ουσία είναι μία. Η δίκη θα έχει δύο σκέλη, το πρώτο αφορά την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και το δεύτερο τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το πρώτο δεν το βλέπουμε καν, ας κάνουν ότι θέλουν. Στο δεύτερο σκέλος όμως είναι που θα ηττηθούν κατά κράτος. Πέρα από άλλα μέλη της συλλογικότητάς μας που θα καταθέσουν, επιφυλασσόμαστε για πολλές ακόμα εκπλήξεις. Σε παράλληλο χρόνο θα δώσουμε στο θέμα όση δημοσιότητα είναι δυνατό και θα καλέσουμε τα λιγοστά Μέσα που δεν ελέγχονται από τη κυβέρνηση και άλλους κομματικούς μηχανισμούς, να παραβρεθούν και να καλύψουν τη δίκη. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, όμως με δεδομένο ότι δεν εκδικάζονται πλημμελήματα λόγω covid, θα αναβληθεί, γι’αυτό και προς το παρόν δεν θα προβούμε σε δημόσιο κάλεσμα.

Όταν επισημοποιηθεί η καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, θα είμαστε εκεί μαζικά, όπως αρμόζει για να αντιμετωπίσουμε κράτος και παρακράτος.

Θα είμαστε εκεί για να σταθούμε απέναντι στους 19 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων αναμένουμε τον ζάμπλουτο υπουργό εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον πρώην ιπποκόμο του Μιχαλολιάκου, ναζιστή Κασιδιάρη.

Η επόμενη κίνησή μας θα είναι ένα ευρύ κάλεσμα για μια ανοιχτή συνέλευση. Το ζήτημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλο το αναρχικό – και όχι μόνο – κίνημα. Προς το παρόν όμως όλα ωχριούν μπροστά στη ζωή του απεργού πείνας και επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία κρέμεται σε μια κλωστή. Πρώτο μέλημα είναι να σωθεί ο σύντροφος, να μην εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου που έχει προσυπογράψει ο πρωθυπουργός και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Τέλος, τις ερχόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουμε firefund για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και την επαναγορά όσων αντικειμένων ανήκαν στην αδερφή του ενός συντρόφου και εκλάπησαν από την αντιτρομοκρατική (ένα computer, δύο κάμερες, κάρτες μνήμης, κλπ).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συντρόφισσες και στους συντρόφους, στις συλλογικότητες και τις ατομικότητες που μας εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους. Ένα αντίστοιχο ευχαριστώ σε όσες/ους έμειναν μαζί μας κάτω από βροχή στα δικαστήρια για πάρα πολλές ώρες – όλως τυχαίως οι σύντροφοι έφθασαν στα δικαστήρια πρώτοι και παρέλαβαν τον τελευταίο αριθμό πινακίου για να δικαστούν – χωρίς να έχουμε προχωρήσει σε δημόσιο κάλεσμα, καθώς η μεταφορά των συντρόφων στο αυτόφωρο αποφασίστηκε πολύ αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η «Δημοκρατία» μας δείχνει τα δόντια της. Ας της τα σπάσουμε!

Εγκληματική οργάνωση είναι το κράτος και όχι ο κόσμος του αγώνα.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

ΥΓ1 – Μία ιδιαίτερη μνεία χρίζει το συμβάν με τους φασίστες που έλαβε χώρα στη ΓΑΔΑ. Οι σύντροφοί μας στο προσωπικό τους κείμενο αναφέρθηκαν αμυδρά. Χρειάζεται να δώσουμε κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες. Συνήθως τους φασίστες στη ΓΑΔΑ τους συναντάς στα γραφεία και όχι στα κελιά. Φοράνε στολή, εθνόσημο και εργάζονται. Οι δύο σύντροφοί μας είχαν την ατυχία να τους συναντήσουν και στα μπουντρούμια. Εκεί βρέθηκαν 6 ποινικοί φασίστες από διαφορετικές υποθέσεις (δεν γνωρίζουμε αν γνωρίζονταν από πριν ή αν εκεί μόνιασαν). Περίμεναν τη μεταγωγή τους σε κάποια φυλακή και βρίσκονταν εκεί για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Οι μπάτσοι είχαν ενημερώσει τους φασίστες ότι λίαν συντόμως θα κατέφθαναν στον όροφο δύο αναρχικοί που στάθηκαν αλληλέγγυοι στους μετανάστες και τους προέτρεψαν να τους «καλωσορίσουν». Με το που ζύγωσαν οι σύντροφοι στον όροφο των κρατητηρίων, η αγέλη των 6 φασιστών αποπειράθηκε να τους τραμπουκίσει. Τους περικύκλωσαν, έβριζαν αισχρά τους πρόσφυγες (γνωρίζοντας ακόμα και το είδος της παρέμβασης που είχαμε πραγματοποιήσει). Παρότι είχαν την υπεροχή (6 ενάντια σε 2), παρότι είχαν την διπλάσια ηλικία και σωματοδομή σε σχέση με τους συντρόφους μας, παρότι επιδείκνυαν τα ευμεγέθη δαχτυλίδια που τους επετράπη να έχουν μαζί τους και παρότι είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των ανθρωποφυλάκων, δεν προέβησαν σε βιαιοπραγίες. Σοφή επιλογή, θα προσθέσουμε…

ΥΓ2– Λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης, δεν κατέστη εφικτό στις έκτακτες ανακοινώσεις μας να αναφέρουμε ότι η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε σπίτι συλληφθέντα.

ΥΓ3 – Συμβουλεύουμε την αντιτρομοκρατική να αλλάξει το ρεπερτόριο των ερωτήσεων. Ερωτήσεις όπως «Πόσοι είστε;», «Ποιος γράφει τα κείμενα;», “Πως ανεβάζετε τα κείμενα στο Indymedia;», είναι κάπως παρωχημένες, δεν νομίζετε; Επειδή οι σύντροφοι δεν ενέδωσαν στην ανάκριση, ας μην σας αφήνουμε άλλο στην αγωνία. Είμαστε όσοι/ες είμαστε και σε καιρούς καταστολής πολλαπλασιαζόμαστε. Όσους/ες κι αν χαρτογραφείτε, άλλοι τόσοι/ες θα είναι στην αφάνεια. Τα κείμενα τα γράφουμε όλοι μαζί και τα ανεβάζουμε με ανελκυστήρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter