Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για το αυτοδιοίκητο

Ο ΚΕΘΕΑ δεν κάνει βήμα πίσω για το αυτοδιοίκητο.

Οι Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ κατέστησαν σαφές προς την κυβέρνηση το ότι δεν θα υποχωρήσουν στο θέμα της διατήρησης του αυτοδιοίκητου, αιτούμενοι συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και το δικαίωμά μας να εκλέγουμε το Διοικητικό μας Συμβούλιο από τη βάση. Oι προσπάθειές μας θα ενταθούν, η φωνή μας θα δυναμώσει», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου. 

«Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας»

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να αφήσει η κυβέρνηση τους εκπροσώπους των Συλλόγων να δουλέψουν πάνω στο αντικείμενό τους, καθώς τυχόν παρέμβαση της κυβέρνησης θα αλλάξει όλη τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού.

Παράλληλα, οι Σύλλογοι κάλεσαν την κυβέρνηση να αφήσει το ΚΕΘΕΑ να κάνει τη δουλειά του, όπως την έκανε πάντα, με διαφάνεια και λογοδοσία, ωφελώντας την κοινωνία. Αλλά και να το ενισχύσει με προσωπικό, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική θεραπεία που προσφέρεται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και χωρίς λίστες αναμονής, αποδίδοντας καθαρούς ανθρώπους στην κοινωνία.

Η συνέντευξη έγινε με πρωτοβουλία των 14 Συλλόγων Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ από όλη τη χώρα, οι οποίοι εκπροσωπούν χιλιάδες οικογένειες πανελλαδικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΦΙΛΩΝ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (Ήπειρος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (Κεντρική Μακεδονία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ (Αν. Μακεδονία, Θράκη)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ (Πελοπόννησος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Λέσβος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ (Πειραιάς, Νησιά Βορείου Αιγαίου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ (Πελοπόννησος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (Αττική)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.