Συλλυπητήρια στο Λονδίνο, από όλο τον κόσμο

Συλλυπητήρια στο Λονδίνο, από όλο τον κόσμο

Τραμπ, Πούτιν, Μέρκελ και πάπας Φραγκίσκος στέλνουν συλλυπητήρια στον βρετανικό λαό και καταδικάζουν το νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

– Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο και να της προσφέρει την «πλήρη υποστήριξή» του, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο Τραμπ «επαίνεσε την ηρωική αντίδραση της αστυνομίας και των άλλων υπηρεσιών που επενέβησαν και προσέφερε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στην έρευνα και για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις μίσους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών.

– Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τις επιθέσεις στο Λονδίνο σε τηλεγράφημά του προς τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση δυνάμεων της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να είναι η κοινή απάντηση σ’ αυτό που συνέβη», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Το έγκλημα αυτό προκαλεί σοκ με την ωμότητα και τον κυνισμό του», τονίζει ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

– Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της.

«Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας».

– «Προσευχόμαστε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου και τους συγγενείς τους», είπε σήμερα το μεσημέρι ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του αγίου Πέτρου. «Το πνεύμα ας χαρίσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ας επουλώσει τις πληγές του πολέμου και της τρομοκρατίας η οποία, και την περασμένη νύχτα, στο Λονδίνο, έπληξε αθώους πολίτες», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και την κοινή στράτευση κατά της τρομοκρατίας. Ας ενωθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων», έγραψε στο Twitter o Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφή την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό μας. Η Ιταλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας, στη μάχη ενάντια σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την πολιτισμένη συνύπαρξη των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών μας», υπογράμμισε σε μήνυμά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter