Συμβολική κατάληψη της «Αυγής» από αντιεξουσιαστές

Συμβολική κατάληψη της «Αυγής» από αντιεξουσιαστές

_x000D_
Έληξε λίγο μετά τις 19:30 η κατάληψη των γραφείων της Αυγής από αλληλέγγυους στον απεργό πείνας Μοχάμεντ Α.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 17:30, όταν οι αλληλέγγυοι μπήκαν στα γραφεία της Αυγής μοιράζοντας κείμενο συμπαράστασης στην απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει ο Μοχάμεντ Α. από τις 13 του Δεκέμβρη, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση απέλασής του και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

«Σήμερα (30/01) διανύει την 48η ημέρα απεργίας. Η κατάσταση του τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά είναι ιδιαίτερα άσχημη. Ο Μοχάμεντ διώκεται από το αιγυπτιακό στρατοκρατικό καθεστώς, γιατί επέλεξε να δημοσιοποιήσει βίντεο με τις δολοφονίες οπαδών του εκλεγμένου προέδρου Μόρσι από το καθεστώς του Αλ Σίσι κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2013. Το ηλεκτρονικό του ίχνος εντοπίστηκε, και από τότε διώκεται από το αιγυπτιακό καθεστώς ενώ έχουν διατυπωθεί και άμεσες απειλές για τη ζωή του» αναφέρεται στο κείμενο.

«Σήμερα (30/01) επιλέξαμε να καταλάβουμε τα γραφεία της εφημερίδας Αυγή σαν μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης στον Μοχάμεντ και τον αγώνα του. Η Αυγή αποτελεί άλλη μια δομή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτελεί χρέη προπαγανδιστικού και ιδεολογικού οργάνου και γραφείου τύπου της αριστερής διαχείρισης της εξουσίας» σημειώνουν στο ίδιο κείμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter