Συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν τρέχετε στον δρόμο

Συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν τρέχετε στον δρόμο

Είναι καλύτερο να προτιμήσετε πάρκα και διάφορους χώρους άθλησης για την προπόνησή σας, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι ειδικά για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Προσπαθήστε, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, διότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά τραγικά περιστατικά (σ.σ. ευτυχώς), οι κίνδυνοι στους δρόμους είναι αρκετοί, παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες η κυκλοφορία είναι μειωμένη.

Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο μικρότεροι γίνονται οι κίνδυνοι. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Αφήστε… μήνυμα όχι μόνο στο 13033

Πριν βγείτε έξω για τρέξιμο, εκτός από το 6 στο 13033, θα πρέπει να έχετε ειδοποιήσει κάποιο κοντινό πρόσωπο για το μέρος που σκοπεύετε να τρέξετε και πόσο θα μείνετε εκεί. Σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, θα ξέρουν οι δικοί σας που να σας ψάξουν.

Μην ξεχνάτε ταυτότητα ή κινητό

Kαλό θα είναι να έχετε μαζί την ταυτότητά σας ή κάποιο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία σας, αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχετε περάσει μέσα νούμεραέκτακτης ανάγκης.

Πηγαίνετε σε μέρη με κίνηση

Aν υπάρχει κάτι απρόοπτο, είναι καλύτερο να τρέχετε σε ένα μέρος που διέρχονται συχνά οχήματα και μπορεί εύκολα να σας εντοπίσει κάποιος.

Κάντε χώρο

Aν η κίνηση γίνεται ιδιαίτερα αυξημένη και ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα, μεταφερθείτε στην άκρη του δρόμου ή στο πεζοδρόμιο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Να είστε πάντα ευδιάκριτοι

Nα φοράτε ρούχα με έντονα χρώματα, αν δεν διαθέτετε τέτοια, τουλάχιστον αγοράστε ένα αντανακλαστικό γιλέκο. Αν μπορείτε, έχετε μαζί ένα φορητό φως ώστε να σας βλέπουν οι οδηγοί τις βραδινές ώρες.

Στοπ στα ακουστικά

Θα πρέπει να είστε πάντα σε θέση να ακούτε τα διερχόμενα οχήματα, οπότε κρατείστε ακάλυπτα τα αυτιά σας την ώρα που τρέχετε. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιείστε, βάλτε την μουσική σε χαμηλή ένταση ή χρησιμοποιείστε μόνο το ένα.

Προσέξτε τους απρόσεκτους οδηγούς

Aποφύγετε περιοχές που ελλοχεύουν κινδύνους όπως οι είσοδοι σε πάρκινγκ, εστιατόρια και μπαρ. Εκεί που υπάρχει δηλαδή αυξημένη διέλευση οχημάτων και γίνονται συχνά ατυχήματα.

Οι περίεργες ώρες κρύβουν κινδύνους

Αν τρέχετε πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να συναντήσετε οδηγό με μειωμένα αντανακλαστικά.

Προσέξτε τους τρόπους σας

Σε σημείο που υπάρχει στοπ, περιμένετε τον οδηγό να σας κάνει νεύμα και εν συνεχεία ανταποδώστε. Αυτό θα κάνει τον οδηγό να το εφαρμόσει και στον επόμενο δρομέα που ενδεχομένως να συναντήσει στον δρόμο του. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας για να δείξετε στον άλλο προς τα πού θέλετε να στρίψετε.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter