«Συμβουλή» Πέτσα για γιορτές: Μην αλλάξετε ανθρώπους που θα επισκεφτούν το σπίτι σας

«Συμβουλή» Πέτσα για γιορτές: Μην αλλάξετε ανθρώπους που θα επισκεφτούν το σπίτι σας

Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και «παράθυρο» για την επιβολή αυστηρότερων, τοπικού χαρακτήρα lockdown «εφ όσον κάτι τέτοιο χρειαστεί», ήταν τα κεντρικά μηνύματα, που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα είναι όλοι μας να μην εφησυχάσουμε. Να τηρούμε τα μέτρα για αυτό το χρονικό διάστημα και σιγά σιγά θα παίρνουμε τη σειρά μας για τον εμβολιασμό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «το βασικό ζητούμενο και τις γιορτές, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να έχουμε ένα στενό κοινωνικό κύκλο. Να μην ανοίγουμε τις επαφές μας υπέρμετρα. Ξέρουμε ότι έχουμε φίλους, συγγενείς, αλλά ας προσπαθήσουμε και αυτές τις ημέρες να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα. Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, όχι τόσο ο αριθμός αυτός καθαυτός, γιατί οι τέσσερις είναι ήδη μια οικογένεια, οι άλλοι μπορούν να είναι άλλα τέσσερα άτομα, αλλά να είναι η ίδια οικογένεια, που θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πέτσας συνέστησε να «μην αλλάξουμε ανθρώπους, οι οποίοι θα επισκεφτούν το σπίτι μας ή θα πάμε εμείς σ’ άλλου το σπίτι. Έχει μεγάλη σημασία ο στενός κύκλος. Η συζήτηση για τα πρόσωπα, λοιπόν, συνδέεται ακριβώς με το γεγονός ότι περιορίζουμε τις επαφές μας. Όσο πιο στενός ο κύκλος μας τόσο μικρότερη η διασπορά του ιού. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους αγαπημένους μας όταν ξεπεράσουμε αυτό τον εφιάλτη».

Καμιά αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Εν συνεχεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε πως δεν επίκειται αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κάνοντας ειδική μνεία σε περιοχές, που παρουσιάζουν ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο: «Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο. Όπως έχουμε πει και τις προηγούμενες ημέρες, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων. Ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπως, δυστυχώς, χρειάστηκε να γίνει σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως για παράδειγμα στη Μάνδρα ή στην Κοζάνη χθες. Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς, για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ιδίως τώρα που είμαστε σε ένα καθεστώς περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, να ελέγξουμε τέτοιες τοπικές εστίες μέχρι τότε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter