Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μητσοτάκη: Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μητσοτάκη: Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ο οποίος είναι αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού καταρρίπτει όλο το αφήγημα το οποίο προσπαθεί εδώ και ημέρες να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί. ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis δεν κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είτε γιατί το εμποδίζει ο θόρυβος των ελληνικών πολεμικών σκαφών είτε γιατί πλέει σε διεθνή ύδατα.  

O αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Τρίτης, 18 Αυγούστου, στο Open TV, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κύριος Διακόπουλος απάντησε:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Σφοδρή ενόχληση επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια του Μαξίμου σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρο Διακόπουλο και τα όσα είπε αυτός στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN TV. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Σύμβουλου Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει επανειλημμένως, το προηγούμενο διάστημα, τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το ερευνητικό πλοίο έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter