Σύμβουλος του Μητσοτάκη «αδειάζει» τον πρωθυπουργό για τη Λιβύη

Σύμβουλος του Μητσοτάκη «αδειάζει» τον πρωθυπουργό για τη Λιβύη

Ο αναπληρωτής σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας Θάνος Ντόκος, παραδέχθηκε εμμέσως on air ότι η Ελλάδα πόνταρε… λανθασμένα στην πλευρά Χάφταρ, όσον αφορά το λιβυκό ζήτημα.

Πέντε μήνες μετά την «αιφνιδιαστική» συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ στην Αθήνα, κίνηση από την οποία φάνηκαν οι… προτιμήσεις της ελληνικής πλευράς όσον αφορά τη διαμάχη που μαίνεται στη Λιβυή, στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την περίοδο.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο Θάνος Ντόκος προσέγγισε ως «λάθος επένδυση» τη στήριξη στον Χαλίφα Χάφταρ, οι ημέρες του οποίου είναι «μετρημένες», διότι όπως τόνισε, το momentum της σύγκρουσης στη Λιβύη έχει αλλάξει.

Πέντε μήνες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ στην Αθήνα, που είχε παρουσιαστεί ως… διπλωματική επιτυχία από το σύνολο των -προσκείμενων προς την κυβέρνηση ΜΜΕ-, ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας, παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι κινήσεις Μητσοτάκης για την προσέγγιση του Χάφταρ δεν… βγήκαν σε καλό.

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι ο βαθμός της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Λιβύης είναι κάτω από τη βάση, κρίνοντας από τα λεγόμενα του συμβούλου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter