Σύμβουλος του Τραμπ προτρέπει τους Αμερικανούς να αγοράζουν είδη της …Ιβάνκα!

Σύμβουλος του Τραμπ προτρέπει τους Αμερικανούς να αγοράζουν είδη της …Ιβάνκα!

«Πηγαίνετε ν’ αγοράσετε τα είδη της Ιβάνκα. Κι εγώ η ίδια θα πάω να αγοράσω σήμερα» είπε η Κέλιαν Κόνγουεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News από τον Λευκό Οίκο.

Μια από τις στενότερες συμβούλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους Αμερικανούς να αγοράζουν τα ρούχα και τα κοσμήματα της κόρης του, της Ιβάνκα, μία ημέρα αφότου ο ίδιος ο πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιεί το δημόσιο αξίωμά του για προσωπικά, επιχειρηματικά οφέλη, επειδή επέκρινε μια αλυσίδα καταστημάτων που αποφάσισε να μην διαθέτει πλέον στους πελάτες της την κολεξιόν.

«Είναι απλώς μια καταπληκτική σειρά. Έχω στην κατοχή μου (προϊόντα της). Θα κάνω μια δωρεάν διαφήμιση : πηγαίντε να τα αγοράσετε σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο», πρόσθεσε η Κόνγουεϊ.

Η μάρκα της Ιβάνκα Τραμπ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο αφού ο πατέρας της εξαπέλυσε επίθεση στην αλυσίδα ειδών πολυτελείας Nordstrom Inc μέσω του Twitter. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να χρησιμοποιείται ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο Twitter για να παρεμβαίνει ο πρόεδρος σε μια εμπορική διαφορά.

«Η κόρη μου η Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε τόσο άδικα από τη Nordstrom. Είναι θαυμάσιος άνθρωπος, πάντα με ωθεί να κάνω το σωστό. Φρικτό!», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Τραμπ την Τετάρτη.

Πολλοί Δημοκρατικοί είχαν καταγγείλει το «ανάρμοστο» σχόλιο του Τραμπ, και οι νέες δηλώσεις της Κόνγουεϊ έριξαν λάδι στη φωτιά χθες.

«Οι δηλώσεις της Κόνγουεϊ μοιάζουν να παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς δεοντολογικούς κανόνες», έγραψαν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου που ελέγχει την κυβέρνηση Τζέισον Σάφετζ και ο Δημοκρατικός Ελάιζα Κάμινγκς σε επιστολή τους προς το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας, ζητώντας του να εξετάσει την υπόθεση και να προχωρήσει σε συστάσεις.

«Έχουμε ενημερωθεί για την επιστολή και την εξετάζουμε», απάντησε η Κόνγουεϊ μιλώντας στο Fox News, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ την υποστηρίζει «100%».

Βάσει των ομοσπονδιακών κανόνων δεοντολογίας όλοι οι εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο απαγορεύεται «να προωθούν οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή επιχείρηση».

Στον λογαριασμό του στο Twitter το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας ανέφερε ότι έχει λάβει δεκάδες αιτήματα από πολίτες για το θέμα αυτό, όμως διευκρινίζει ότι το ίδιο δεν έχει την εξουσία «να ερευνά» ή να «επιβάλλει τον σεβασμό των κανόνων», πράγματα για τα οποία την ευθύνη έχει το Κογκρέσο και το FBI.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, που υπερασπίστηκε την Τετάρτη το δικαίωμα του προέδρου Τραμπ «να προστατεύει την οικογένειά του», αυτή τη φορά πήρε αποστάσεις από την Κόνγουεϊ.

«Η Κόνγουεϊ ανακλήθηκε στην τάξη, τελεία και παύλα», σχολίασε ο Σπάισερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter