Σύμβουλος του Τζόνσον είχε γράψει ότι οι Αφροαμερικανοί έχουν χαμηλότερο IQ από τους λευκούς

Σύμβουλος του Τζόνσον είχε γράψει ότι οι Αφροαμερικανοί έχουν χαμηλότερο IQ από τους λευκούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσληψη ενός συμβούλου που έχει μιλήσει για τα οφέλη της υποχρεωτικής αντισύλληψης και έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως οι Αφροαμερικανοί έχουν χαμηλότερο IQ από αυτό των λευκών.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Άντριου Σαμπίσκι προσελήφθη από το γραφείο του Τζόνσον, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα καθήκοντά του. Ο διορισμός του επικρίθηκε σφόδρα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αφού η εφημερίδα Mail on Sunday αποκάλυψε τις επίμαχες δηλώσεις του που χρονολογούνται από το 2014 και το 2016.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να συζητήσει το θέμα του διορισμού του Σαμπίσκι, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους. Δεν επιβεβαίωσε ούτε τη φύση του ρόλου του ούτε σχολίασε τις απόψεις του. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σαμπίσκι απευθυνόμενο σε εκείνον μέσω του mail του που συνδέεται με το προφίλ του στο Twitter και μέσω του ιστότοπου LinkedIn. Δεν πήρε απάντηση.

Επιπροσθέτως των αναρτήσεών του σχετικά με την αντισύλληψη, την ευφυΐα σε σχέση με τη φυλή, ο Σαμπίσκι μίλησε, επίσης, για τα οφέλη της γενετικής επιλογής σε μια συνέντευξη του 2016 για την ψηφιακή έκδοση Schools Week.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζόνσον αρνήθηκε επανειλημμένως να σχολιάσει εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμερίζεται τις απόψεις του Σαμπίσκι, επισημαίνοντας μονάχα ότι οι απόψεις του Μπόρις Τζόνσον είναι ευρέως γνωστές.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε την απόλυση του Σαμπίσκι. «Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Τζον Τρίκετ.

Η Καρολίν Νοκς, μια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Δεν τον γνωρίζω (τον Σαμπίσκι)… όμως δεν νομίζω ότι θα ταιριάξουμε… δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τις απόψεις που εκφράζει».

Ο χρήστης ενός λογαριασμού στο όνομα του Σαμπίσκι απαντούσε το 2014 σε μια ανάρτηση σε μπλογκ που είχε γράψει ένας Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος συζητούσε το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών στις ΗΠΑ:

«Εάν το IQ του μέσου Αφροαμερικανού (στην καλύτερη εκτίμηση βάσει των στοιχείων ενός αιώνα) βρίσκεται γύρω στο 85, σε σύγκριση με το IQ του μέσου λευκού Αμερικανού που ανέρχεται σε 100, τότε εάν το IQ κατανέμεται κανονικά (κάτι που ισχύει), τότε θα δείτε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρων από ποσοστό άσπρων στο φάσμα των IQ κάτω από το 75 ή χαμηλότερα, οπότε βρισκόμαστε στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης».

«Αυτό εξηγεί φειδωλά τα υψηλότερα ποσοστά διάγνωσης για τους μαύρους αναφορικά με τη «νοητική υστέρηση». Απλά αποτελεί συνέπεια της κανονικής κατανομής της γνωστικής ικανότητας, διότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων».

Το 2016, απαντώντας σε μια ανάρτηση του Κάμινγκς, ένας λογαριασμός στο όνομα του Σαμπίσκι γράφει:

«Ένας τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα των απρογραμμάτιστων εγκυμοσυνών, που δημιουργούν πολίτες μιας μόνιμης χαμηλότερης τάξης, θα ήταν να επιβληθεί νομικά η καθολική πρόσληψη μακροχρόνιας αντισύλληψης κατά την έναρξη της εφηβείας».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter