Συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Στα 60 δολάρια το βαρέλι

Συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο – Στα 60 δολάρια το βαρέλι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να θέσει ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης στα 60 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με Πολωνό αξιωματούχο.

Ειδικότερα, οι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για πλαφόν 60 δολαρίων στα φορτία ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με τον Αντρέι Σάντος πρεσβευτή της Πολωνίας στο μπλοκ και βασικό διαπραγματευτή για την εν λόγω πολιτική, καθώς και άλλους αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεδομένου ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το πλαφόν θα είναι τουλάχιστον 5% κάτω από την τιμή που έχει το ρωσικό πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά, επίπεδο που θα αναθεωρείται κάθε δύο μήνες.

Οι ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες προβλέπεται στη συμφωνία ότι δεν θα μπορούν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, εφόσον η τιμή ανά βαρέλι υπερβαίνει το πλαφόν.

Ειδικότερα, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή να περιορίσουν το θαλάσσιο εμπόριο ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, μετά από πολυήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter