Σύμφωνο «νομιμοποίησης» μεταναστευτικού διαύλου Ελλάδας – Ινδίας υπογράφει ο Μητσοτάκης

Σύμφωνο «νομιμοποίησης» μεταναστευτικού διαύλου Ελλάδας – Ινδίας υπογράφει ο Μητσοτάκης

Την οριστικοποίηση ενός συμφώνου για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα, δρομολογούν η Ελλάδα και η Ινδία, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι.

Συγκεκριμένα, κατά την τελετή υποδοχής του από τον Ινδό πρωθυπουργό στο Νέο Δελχί, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πέρυσι υπογράψαμε μνημόνια κατανόησης σε κρίσιμους τομείς, όπως η γεωργία και η άμυνα. Φέτος επεξεργαζόμαστε -και είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρώσουμε πολύ γρήγορα- μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη μετανάστευση και την κινητικότητα. Θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μας σε θέματα όπως η νόμιμη μετανάστευση, η καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, αλλά και θα προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους Ινδούς να έρθουν και να εργαστούν στην Ελλάδα».

Η πραγματικότητα συγκρούεται με το αφήγημα Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση που καλλιέργησε τόσα χρόνια μία αντιμεταναστευτική λογική για να «χαϊδέψει» τα ακροδεξιά ακροατήρια, αντιλήφθηκε εσχάτως ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών στην Ελλάδα και για αυτό προχωράει σε νέα συμφωνίες για την κινητικότητα των μεταναστών. Με λίγα λόγια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «εργαλειοποιούσε» το μεταναστευτικό ζήτημα, για να συσπειρώνει τα δεξιά ακροατήρια.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγο διάστημα, ο Αντώνης Σαμαράς και η δεξιά πτέρυγα της γαλάζιας παράταξης, είχαν διαφοροποιηθεί με ηχηρό τρόπο στην νομιμοποίηση μεταναστών, που μένουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση μιλάει για… οικονομική ευημερία

Την στιγμή που οι αγρότες και οι φοιτητές είναι στους δρόμους και αγωνίζονται κατά των πολιτικών της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, είναι στην Ινδία και μιλάει σε όλους τους τόνους για την οικονομική ανάπτυξη που υπάρχει στην Ελλάδα. Όλα αυτά τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, λόγω της ακρίβειας που θερίζει.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο στα ψίχουλα Μητσοτάκη»: Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Αποχώρησαν από το Σύνταγμα (Photos)

«Ράπισμα» κατά Μητσοτάκη και από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών για το Κράτος Δικαίου, μετά το «ευρω-χαστούκι»

Έγκλημα Τέμπη: Ξεπέρασαν τις 560.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού – Τι πρέπει να προσέξετε για να υπογράψετε

Κύρτσος: Άδικα κλάφτηκε ο Μητσοτάκης στην Ρομπέρτα Μέτσολα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Επανεπιβεβαίωση στήριξης Κασσελάκη – Ένα μέλος ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter