Συμφωνεί και η τρόικα: Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα το 2018

Συμφωνεί και η τρόικα: Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα το 2018

«Εκτιμώ με μεγάλη ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2018». Αυτό δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών μετά την πρωϊνή συνάντηση με την τρόικα, λίγο πριν τα μέλη της αναχωρήσουν. 

Και τα δύο μέρη, ΥΠΟΙΚ – θεσμοί συμφώνησαν στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη για το 2017 και το 2018 με τον πήχη του πρωτογενούς πλεονάσματος να μπαίνει στο 2,8% του ΑΕΠ φέτος (έναντι στόχου για 1,75%) και στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «συμφωνήσαμε στη βάση των μεγεθών και οι συζητήσεις μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του επομένου έτους θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως». 

Οι θεσμοί συμφωνούν ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,05% πάνω από τον στόχο της χρονιάς για πλεόνασμα 1,75%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο πάνω από 1,8 δισ. ευρώ για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις.

Ως προς το θέμα του κοινωνικού μερίσματος θα συνεχίσει να συζητείται μέσω τηλεδιασκέψεων και εκτιμάται από πηγές του ΥΠΟΙΚ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία πριν από την αναμενόμενη επάνοδο του κουαρτέτου στο τέλος Νοεμβρίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter