Συμφωνία Βούτση – Φίλη για στήριξη της υποψηφιότητας Σκουρλέτη

Συμφωνία Βούτση – Φίλη για στήριξη της υποψηφιότητας Σκουρλέτη

Οργασμό διεργασιών προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα αρχής γενομένης από την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Φίλης και Νίκος Βούτσης συναντήθηκαν και αποφάσισαν να στηρίξουν για τη θέση του γραμματέα του κόμματος τον νυν υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Η απόφαση των δύο εκ των πραγμάτων έχει και άρωμα επόμενης ημέρας στο κυβερνών κόμμα αφού τα δύο στελέχη, (που ανήκουν ή συνεργάζονται με τους «53») δείχνουν να προκρίνουν τον κ. Σκουρλέτη για τη θέση του άτυπου νούμερο δύο στο κόμμα (κάτι που είχε συζητηθεί και στη συνάντηση Τσίπρα, Σκουρλέτη) και μένει να διευκρινιστεί η θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος μέχρι πρότινος είναι ο φυσικός ηγέτης των «53».

Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στην απόφασή τους μετά τις πληροφορίες, που δημοσιεύσει σήμερα το Documento, ότι ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σκουρλέτη, προσανατολίζεται να τοποθετήσει στην κορυφή του κόμματος και στο πρώτο τη τάξη υπουργείο δύο πολύ κοντινούς του ανθρώπους, όπως ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Παππάς, προκειμένου να οδηγήσουν κόμμα και Κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές.

Όπως μάλιστα γράφει σήμερα το Documento, πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να γίνει επιτέλους πράξη το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, μέσω των «κύκλων φίλων», ξεπερνώντας τις όποιες παθογένειες του κόμματος και των οργανώσεών του πανελλαδικά. Απόφαση που σχετίζεται άμεσα και με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση οι διεργασίες συνεχίζονται σε όλες τις τάσεις και σήμερα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις του πρωθυπουργού.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter