Συμφωνία ΔΕΗ – JP Morgan για τιτλοποίηση απαιτήσεων της δημόσιας εταιρείας

Συμφωνία ΔΕΗ – JP Morgan για τιτλοποίηση απαιτήσεων της δημόσιας εταιρείας

Στις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ότι επίκειται συμφωνία της ΔΕΗ με την JP Morgan για την πώληση απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ απάντησε σε ερώτηση του documentonews.gr το τμήμα Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της εταιρείας.

Στην απάντησή του επιβεβαίωσε τη συμφωνία της επιχείρησης με την πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναφέροντας ρητά ότι δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για τιτλοποίηση απαιτήσεων. Η διαχείριση και είσπραξη των οφειλών των καταναλωτών ανέφερε παραμένει στη ΔΕΗ διευκρινίζοντας ότι η τιτλοποίηση είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που δεν έχει να κάνει με εκχώρηση απαιτήσεων.

Πάντως η JP Morgan δίνει τον τελευταίο καιρό δυναμικό παρόν στον ελληνική αγορά κόκκινων δανείων και διαχείρισης απαιτήσεων. Στελέχη της αγοράς αναγνωρίζουν την δυναμική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα γεγονός που προφανώς αποδίδεται στον Στέλιο Παπαδόπουλο που κρατά τα ηνία της JP Morgan για την Ελλάδα.

Ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ επιχειρεί να δώσει το στίγμα της στρατηγικής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η JP Morgan επί των ημερών του στην Ελλάδα και εκτός των συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η τράπεζα σε αναδοχές, επιχειρεί πλέον δυναμικό μπάσιμο και στα σχέδια αναδιάρθρωσης μεγάλων εταιρειών αλλά και στις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η JP Morgan μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ συμμετέχει και στις δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις της Τράπεζας Πειραιώς συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ (2 δισ. ευρώ στεγαστικά του project Phoenix και 5 δις ευρώ του project Vega).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter