Συμφωνία ΕΕ - Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Deal Ευρωπαϊκής Ένωσης και Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει κατά του κορονοϊού.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε την είδηση, σημειώνοντας τα εξής με ανάρτησή της στο Twitter. «Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ούτως ώστε να δοθεί «επείγουσα χρήση εξουσιοδότησης» του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού. Κίνηση που θα «επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου στις ομάδες υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020», όπως σημειώνει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.