Συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας για την κατάργηση του roaming (Video)

Συμφωνία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας για την κατάργηση του roaming (Video)

Οι υπογραφές μένουν μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αναφορικά με την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Στα Σκόπια βρίσκεται ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, και αναμένεται την Τρίτη να υπογράψει τη διμερή συμφωνία με τον ομόλογο του, Νταμιάν Μαντσεφκι.

Πέρα από το ζήτημα του roaming, ο υπουργός έδωσε το “παρών” τόσο στα εγκαίνια του Πάρκου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο των Σκοπίων, ενώ ακολούθησε η διευρυμένη σύσκεψη Ψηφιακής Οικονομίας, παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου, Μαρίγια Γκάμπριελ, και εκπροσώπων των λοιπών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Παππάς είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσω ότι η φιλοξενία είναι άψογη και πολύ θερμό το κλίμα” δήλωσε εισαγωγικά ο Ν. Παππας. Με αφορμή τη διευρυμένη σύσκεψη, περιέγραψε ως “άμεσες γέφυρες μεταξύ των οικονομιών και των λαών” τον τομέα των νέων τεχνολογιών προκειμένου να γίνουν τα Βαλκάνια ένας τόπος “συνεργασίας και συνανάπτυξης”.

Ως προς την συμφωνία που θα υπογράφει αύριο για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, ο Ν. Παππας τόνισε ότι θα προκύψει και ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για έργα που ”τρέχουν” στην Ελλάδα. ”Τεράστιο πεδίο ανοίγετε μπροστά μας” είπε και επισήμανε ότι η Ελλάδα -με απόλυτη συνείδηση- επιδιώκει να κατακτήσει τον ιδιαίτερο ρόλο που πρέπει να έχει στην περιοχή, οικοδομώντας καλές σχέσεις συνεργασίας και φιλίας με τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter