Συμφωνία των Πρεσπών: Μαραθώνιες συνεδριάσεις Τετάρτη και Πέμπτη στην Ολομέλεια

Συμφωνία των Πρεσπών: Μαραθώνιες συνεδριάσεις Τετάρτη και Πέμπτη στην Ολομέλεια

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τον προγραμματισμό των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν στην αρμόδια Επιτροπή αλλά και στην Ολομέλεια για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης και η συζήτηση θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Στις 10:00 το πρωί της επομένης θα συνεχιστεί η συζήτηση, η οποία και θα κρατήσει όσο χρειαστεί προκειμένου το Σώμα να προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας μέσω της σχετικής ψηφοφορίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την παραπάνω πρόταση του προέδρου της Βουλής συμφώνησε και η ΝΔ. Να προστεθεί ότι πριν το τέλος της Διάσκεψης, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέρρεαν ότι όλοι οι βουλευτές της Κ.Ο. θα ζητήσουν να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι θα δοθεί άπλετος χρόνος για να μιλήσουν όλοι.

Ως προς τη συζήτηση της Συμφωνίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα αρχίσει -όπως είχε προγραμματιστεί- το απόγευμα (σ.σ. 17:00) της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ως προς την τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Σπύρου Δανέλλη, στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να εξέφρασε ενστάσεις, ζητώντας η οποιαδήποτε τοποθέτηση ανεξάρτητου βουλευτή να γίνει με κλήρωση. 

Αξιοσημείωτο ότι η επικείμενη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο. της ΔΗΣΥ θα επιφέρει αλλαγές στον αριθμό των βουλευτών που εκπροσωπούν το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα, από τέσσερις βουλευτές θα πρέπει ο αριθμός να μειωθεί σε τρεις, γεγονός που ανοίγει -κατά τα φαινόμενα- το δρόμο για την παρουσία ενός ακόμα ανεξάρτητου βουλευτή στην εν λόγω Επιτροπή.

Συνολικά, ο αριθμός των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή ανέρχεται σε 55. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από 27 βουλευτές, η ΝΔ από 14, η ΔΗΣΥ από 4 (σ.σ. χωρίς διαγραφή Θ. Θεοχαρόπουλου), το ΚΚΕ από 3, η Χ.Α. από 3, η Ένωση Κεντρώων από 1, οι ΑΝΕΛ από 1 και 2 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter