Συμφωνία των Πρεσπών: Πάνος Καμμένος και Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών

Συμφωνία των Πρεσπών: Πάνος Καμμένος και Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών

Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην οποία θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών τοποθετήθηκαν οι Πάνος Καμμένος και Σπύρος Δανέλλης, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος τοποθετείται στην εν λόγω Επιτροπή αντικαθιστώντας τον Κωνσταντίνο Κατσίκη, πράξη που αν μη τι άλλο έχει πολιτική σημειολογία.

Η απόφαση του ΠτΒ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/01/21/5c45b264cd3a1865502f4055.pdf

Επίσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, τοποθετείται από τον Νίκος Βούτση στη συγκεκριμένη Επιτροπή. «Τοποθετούμε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τον Ανεξάρτητο Βουλευτή, κ. Σπυρίδωνα Δανέλλη» σημειώνεται στην απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Η απόφαση του ΠτΒ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/01/21/5c45b29acd3a1868b7303263.pdf

Αντιδράσεις

Οργίλως αντέδρασαν στην τοποθέτηση του Σπ. Δανέλλη στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων οι εξίσου ανεξάρτητοι βουλευτές, Β. Παναγούλης και Δ. Καμμένος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παναγούλης κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής για «αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική πράξη» και του ζητά να επιλέξει ανάμεσα στον ίδιο, τους Ν. Νικολόπουλο, Γ. Λαζαρίδη και Γ. Αμυρά. «Διαφορετικά, παρακαλώ να προβείτε σε κλήρωση» καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο Δ. Καμμένος έστειλε κι αυτός επιστολή στον Ν. Βούτση ζητώντας του «να μην ληφθεί καμία αυθαίρετη απόφαση» για την εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών πριν οι ίδιοι αποφασίσουν για αυτήν, ενώ αποκαλεί «προσβλητικές» για το πρόσωπο του προέδρου της Βουλής τις πληροφορίες ότι αποφάσισε την τοποθέτηση του Σπ. Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας χωρίς να ρωτήσει τους άλλους ανεξάρτητους βουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter