Συμφωνία των Πρεσπών: Προς το «ναι» η Παπακώστα

Συμφωνία των Πρεσπών: Προς το «ναι» η Παπακώστα

Με μία θερμή τοποθέτηση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η Κ. Παπακώστα εξέφρασε την πρόθεσή της, με την τελική της στάση όμως να κρίνεται από τη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου του κόμματός της, Ν.Ε.Ο. (Νέα Ελληνική Ορμή).

«Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή το κόμμα, Ν.Ε.Ο., και θα αποφανθεί για το τι στάση θα κρατήσω» είπε η κα Παπακώστα κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας στην Ολομέλεια, έχοντας προηγουμένως τονίσει: «Η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία».

Υπενθύμισε δε δηλώσεις και τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που μοιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες με την τωρινή τους στάση.

«Το ζουμί της τοποθέτησης είναι ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε θετική στάση για τη Συμφωνία και συνεισέφερε με τις νομικές του γνώσεις» συμπέρανε και θύμισε όσα είχε πει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 27.9.2014, ως αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Σαμαρά.

Εν συνεχεία, ανέφερε την πάγια θέση του ΚΚΕ περί αλλαγής δόγματος της χώρας μέσω της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ρωτώντας παράλληλα τους βουλευτές της ΝΔ: «Προτείνετε την αλλαγή του δόγματος της χώρας; Να αλλάξουν οι συμμαχίες της χώρας και προς τα πού θα πρέπει να κινηθούν;».

Αναφορικά με το ζήτημα των βουλευτών που αποκαλούνται από την αντιπολίτευση «γυρολόγοι», ανέγνωσε δήλωση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδη, ο οποίος το 2008 έλεγε ότι είναι πλήρως στοιχισμένος με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη και πως «τα σωσίβια που ρίχνει η ΝΔ, η οποία βουλιάζει, δεν θα τα βρει στο ΛΑΟΣ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter