Σύμη: Ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στη Ρόδο έπειτα από 13 ώρες

Σύμη: Ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στη Ρόδο έπειτα από 13 ώρες

Χρειάστηκε να περάσουν… 13 ώρες για να μεταφερθεί εν τέλει με το πλοίο της γραμμής στη Ρόδο 74χρονος ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό, καθώς η Σύμη δεν διαθέτει πλωτό ή εναέριο μέσο για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου του ακριτικού νησιού, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Ο δήμαρχος της Σύμης ανέφερε ότι ο ασθενής έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης και μάλιστα, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Sky Ρόδου, ότι το θέμα έφτασε μέχρι το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι λόγω καιρού το ελικόπτερο δεν μπορούσε να ταξιδέψει, ενώ την ίδια απάντηση έλαβε και από τον Αρχηγό του Λιμενικού, ο οποίος ανέφερε αδυναμία διακομιδής με πλωτό σκάφος.

Ο κ. Παπακαλοδούκας πρόσθεσε ότι ο καιρός ήταν καλός στην περιοχή και οι άνεμοι δεν ξεπερνούσαν τα 4-5 μποφόρ. Έπειτα από 13 ώρες αγωνίας, ο ασθενής μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής από τη Σύμη στη Ρόδο, συνοδεία γιατρού, για εισαγωγή στο Νοσοκομείο.

«Είναι ντροπή. Αδιαφορία του κράτους απέναντι σε έναν συνάνθρωπό μας… Είμαστε στο έλεος του Θεού. Για πρώτη φορά στα 18 χρόνια που είμαι Δήμαρχος στο νησί, παρεμβαίνω και φθάνω μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού για να γίνει μία διακομιδή. Έχω εκτυπώσει τον καιρό, καθώς οι άνεμοι έπνεαν 4-5 μποφόρ και είναι αδιανόητο να επικαλούνται τις καιρικές συνθήκες. Από πότε τα σκάφη του Λιμενικού δεν ταξιδεύουν με 5 μποφόρ; Ούτε το ναυαγοσωστικό σκάφος από τη Ρόδο ταξιδεύει με 5 μποφόρ», ανέφερε ο δήμαρχος της Σύμης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Ν. Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολίασε Sky Ρόδου το γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά μας ζητάνε άμεσα απαντήσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλουν σοβαρές εξηγήσεις».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να αναμένει από χθες τη μεταφορά του, ασθενής με εγκεφαλικό στη Σύμη. «Αναλγησία και αδιαφορία, ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, επιδεικνύει η Πολιτεία, όταν αρνείται να μεταφέρει ασθενή με εγκεφαλικό από τη Σύμη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με πρόσχημα τους… ισχυρούς ανέμους.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Σύμης κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας στοιχεία που πιστοποιούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, συνάντησε την άρνηση μεταφοράς του ασθενή. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι πρώτη φορά βιώνει τέτοια κατάσταση στα 18 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου.

Ενώ η Πολιτεία παρέχει στον κ. Μητσοτάκη στρατιωτικό ελικόπτερο για ταξίδι αναψυχής και μετάβαση στην Επίδαυρο, για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση (και μάλιστα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης), αφήνει τους νησιώτες στην τύχη τους ακόμα και για λόγους υγείας.

Η μέριμνα του «επιτελικού κράτους» για την ανθρώπινη ζωή, επιβεβαιώνει ξανά την ανυπαρξία της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter