Συμπληρωματική πειθαρχική έρευνα για τον Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Συμπληρωματική πειθαρχική έρευνα για τον Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Στην άσκηση συμπληρωματικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του καταδικασθέντος πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, προχώρησε ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου.

Η συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του κ. Κούγια, διατάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνου, καθώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανάρτησε σε ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, προσωπικές φωτογραφίες μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και μαρτύρων, χαρακτηρίζοντας τους, μεταξύ άλλων, «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες». Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κ. Κούγιας προέρχονται, όπως ο ίδιος ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του, από τα δημόσια instagram των συγκεκριμένων προσώπων.

Μετά την άσκηση της συμπληρωματικής πειθαρχικής έρευνας, ο κ. Κούγιας κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει αύριο στον κ. Κατσάνη, πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα για την επίμαχη ανάρτησή του, όπως επίσης και να προσκομίσει τις φωτογραφίες των προσώπων που δημοσίευε. Ακόμη, ο κ. Κούγιας κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την υπόθεση Λιγνάδη, τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής στην ίδια δίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter