Συμβόλαιο θανάτου κατά του Γιάννη Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» – Το χρονικό της υπόθεσης (Photos – Video)

Συμβόλαιο θανάτου κατά του Γιάννη Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» – Το χρονικό της υπόθεσης (Photos – Video)
Φωτογραφία αρχείου

Νεκρός από πυρά έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ο Γιάννης Σκαφτούρος, ο άνθρωπος που απασχόλησε τις αρχές την τελευταία εικοσαετία ο οποίος μεταξύ άλλων είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών που εκτέλεσαν τον Σκαφτούρο

Οι δράστες έφτασαν γύρω στις 12:00 στο εξοχικό του θύματος στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, όπου διέμενε ο 55χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σκούρτα και άνοιξαν πυρ – πιθανότατα με καλάσνικοφ- ενώ το θύμα γλεντούσε με την οικογένειά του.

Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Μάλιστα, από τις σφαίρες φέρεται να τραυματίστηκαν η κόρη του Σκαφτούρου 22 ετών και o 45χρονος συμπέθερός του. Και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ο μεν 45χρονος με ασθενοφόρο, η δε κοπέλα με ΙΧ αυτοκίνητο από τον αρραβωνιαστικό της.

Όπως έγινε γνωστό, οι άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν τον 53χρονο βαρυποινίτη στην αυλή του εξοχικού του. Στη συνέχεια, οι εκτελεστές διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Η μια, όμως, από τις μηχανές παρουσίασε πρόβλημα και έτσι οι δράστες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι η επιχείρηση της αστυνομίας που έχει στηθεί με σκοπό να εντοπιστούν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου.

Για το σκοπό αυτό η ΕΛΑΣ σήκωσε ελικόπτερο το οποίο συνδράμει από αέρος στις έρευνες ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να βρεθούν οι δράστες που δολοφόνησαν τον 55χρονο στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια όπου βρισκόταν πιθανότατα για να περάσει τις διακοπές του Πάσχα.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως «Θείος Τζο» της Greek Mafia και είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για πολλές «βαριές» υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για ηθική αυτουργία στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, και για ένταξη σε συνδικάτο εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Περικλής Παναγόπουλος πέθανε δέκα χρόνια μετά από την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς.

Ωστόσο ο Σκαφτούρος αθωώθηκε το 2017 από το Πενταμελές Εφετείο για την απαγωγή Παναγόπουλου, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας και μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ το 2018 ενώ ήταν στις φυλακές τον είχαν μαχαιρώσει στον γλουτό, Αλβανοί κρατούμενοι την ώρα που επέστρεφε από μεταγωγή του από τα δικαστήρια.

 

Πως σχεδιάστηκε η εκτέλεση

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και ήταν «επαγγελματίες». Μάλιστα, εκτιμάται ότι σχεδίαζαν για καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές.

Οι ένοπλοι εκτιμάται ότι γνώριζαν ότι θα πάει μαζί με την οικογένειά του για τις πασχαλινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι του, οργανώνοντας πως θα επιτεθούν αλλά κυρίως πως θα διαφύγουν. Οι δράστες είχαν σταθμεύσει τις μηχανές τους σε μικρή απόσταση από το εξοχικό του 55χρονου. Οι τρεις πήδηξαν από τον εξωτερική περίφραξη και βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού και από απόσταση 10 μέτρων άρχισαν να «γαζώνουν» τον πρώην βαρυποινίτη όπου βρισκόταν στο τραπέζι μαζί με την οικογένειά του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι πυροβόλησαν περίπου 15 φορές. Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν προέρχονται από Καλάσνικοφ και μεταφέρθηκαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter