Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού – Νέα 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού – Νέα 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες, ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, σωματεία καλλιτεχνών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού, αναρτώντας σχετικά πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τη Στρατούλα Θεοδωράτου, μέλους της Ένωσης Σκηνοθετών, στην κατάληψη συμμετέχουν 20 άτομα, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου και της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών.

Μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», ανέφερε ότι η σημερινή απεργία γίνεται με αίτημα την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος «χωρίς κόλπα και πονηριές και να οργανωθεί μια συζήτηση για την ίδρυση ενός σοβαρού Πανεπιστημίου Τεχνών».

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα.

Πηγή video: 902.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter