Συμβολική κατάληψη στον ΣΕΒ από λιμενεργάτες για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (Photos)

Συμβολική κατάληψη στον ΣΕΒ από λιμενεργάτες για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (Photos)

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν στο κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ με ένα και κύριο αίτημα: την εφαρμογή των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων τώρα σε όλους τους λιμενεργάτες.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που τονίζει πως «την ώρα που στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων προστίθενται ονόματα των συναδέλφων μας, COSCO- DPORT- ΣΕΒ και κυβέρνηση με κάθε είδους τεχνάσματα και τερτίπια υποχρεώνουν συναδέλφους μας που έχουν ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια με ΒΑΕ να εργαστούν 5 ολόκληρα επιπλέον χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν χωρίς ΒΑΕ».

Προσθέτει επίσης ότι «η εργασία στο λιμάνι εκθέτει σε κίνδυνο δεκάδες εκατοντάδες συναδέλφους μας και δεν θα ανεχτούμε ούτε άλλη μία μέρα χωρίς την εφαρμογή όσων μας αναλογούν».

Ακόμα το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει πως «η υποκρισία της εργοδοσίας ξεπερνά κάθε όριο, αφού την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προσπαθεί για το συμφέρον της εργοδοσίας να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, την ίδια ώρα η DPORT (μέλος του ΣΕΒ) υποκρίνεται ότι τάχα επιθυμεί την ένταξη στα ΒΑΕ».

Σε αυτό το μήκος κύματος ζητούν:

• Εφαρμογή εδώ και τώρα των ΒΑΕ σε όλους τους εργάτες
• Εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλιούς, να σταματήσει η ομηρία στους εργαζόμενους μέσω εργολάβων και ΟΦΕ
• Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter