«Συναγερμός» από το ΚΚΕ για νέους εργατικούς αγώνες και εκλογές

«Συναγερμός» από το ΚΚΕ για νέους εργατικούς αγώνες και εκλογές
φωτο αρχείου

Τα επόμενα βήματα στη δράση του, μετά και τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», οργανώνει το ΚΚΕ.

Ο Περισσός θέτει σε προτεραιότητα τον στόχο να ενισχυθούν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, με αιχμή τα μέτωπα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος, της υγείας, της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Παράλληλα, όμως, με το βλέμμα στις εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές και στη συνέχεια δημοτικές/περιφερειακές), οι κομματικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για την συσπείρωση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ως σημαντικό σταθμό για το επόμενο διάστημα, ο Περισσός κρίνει την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022, κατά της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και των αντεργατικών νόμων.

Όλα αυτά αποτελούν το πολιτικό απόσταγμα της συνεδρίασης των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον Περισσό, πραγματοποιήθηκε ώστε να εξετασθεί η κατάσταση που διαμορφώνουν οι διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και να καθορισθούν οι προτεραιότητες δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση την ανάλυση του ΚΚΕ, τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου είναι:

  • η μεγάλη όξυνση των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων,
  • η πιθανότητα εκδήλωσης νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης,
  • η επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανταγωνισμών, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και η σοβαρή επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ενίσχυση της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης.

Η ανάλυση των δεδομένων σε συνδυασμό με την αποτίμηση της ανάπτυξης των αγώνων και της προηγούμενης περιόδου, έδωσε το πλαίσιο για τις προτεραιότητες δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Περιλαμβάνονται σε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής -θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (7.10.2022) και θα δημοσιευτεί στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου (8-9.10.2022) – ως “Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία” για συμμετοχή στους αγώνες με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής. Πρόκειται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «για ένα προσκλητήριο μάχης για νέους μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες και για συμπόρευση με το ΚΚΕ, μακριά από την παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων και την παραλυτική λογική της “αναμονής των εκλογών”, που σκόπιμα καλλιεργούν στο λαό η κυβέρνηση και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το ΚΚΕ στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022, την οποία χαρακτηρίζει, «κρίσιμη μάχη για το επόμενο διάστημα», σημειώνοντας παράλληλα, ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό για να αποκτήσουν οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, που είναι σε εξέλιξη, νέα δυναμική, να έχουν συνέχεια και διάρκεια, «γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να βγει ο ίδιος ο λαός και η νεολαία στο προσκήνιο».

Επίσης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις βουλευτικές και τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές τονίζει ότι «η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε, επίσης, ζητήματα προετοιμασίας για τις βουλευτικές και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, ο Περισσός επισημαίνει , μεταξύ άλλων, την ανάγκη για βελτίωση «της εσωοργανωτικής λειτουργίας», με στόχο «να δυναμώσει η συσπείρωση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ». Μάλιστα, το ΚΚΕ στέλνει αισιόδοξο μήνυμα για τις δυνατότητες που ανοίγονται από παρεμβάσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σημειώνοντας ότι «μέσα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπου αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος κι αυξάνονται οι δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως φαίνεται κι από τις εξελίξεις σε μια σειρά χώρες, δημιουργούνται νέες δυνατότητες αγωνιστικής ανάτασης, δράσης και παρέμβασης, με στόχο να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πάλη για την ανατροπή, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter