Συναγερμός για φίδια στην Ινδία

Συναγερμός για φίδια στην Ινδία

Τα νοσοκομεία στην πολιτεία της Κεράλας, στην Ινδία, που την σάρωσαν φονικές πλημμύρες, προετοιμάζουν αντιοφικούς ορούς και οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες για την εμφάνιση φιδιών στις πληγείσες περιοχές, όπου τα νερά υποχωρούν.

Τοπικά ΜΜΕ έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τον πληθυσμό για το ενδεχόμενο να βγουν ερπετά «που κρύβονταν κάτω από τα πλακάκια», κάτω από τα χαλιά και τις μοκέτες, μέσα στα ρούχα ή ακόμα και μέσα στα πλυντήρια, στα σπίτια που πλημμύρισαν, μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 420 ανθρώπους.

«Φίδια έχουν εμφανιστεί σε πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και οι αρχές έχουν στείλει προειδοποιητικά μηνύματα προκειμένου να ληφθούν μέτρα προφύλαξης» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα νοσοκομεία έχουν εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν αποθέματα αντιοφικών ορών και φαρμάκων, ιδίως σε εκείνα που βρίσκονται στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές».

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα νοσοκομεία στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της πολιτείας, τις πλέον πληγείσες περιοχές, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ασθενών που διακομίστηκαν έπειτα από δάγκωμα φιδιού.

Ο Βάβα Σουρές, ένας γητευτής φιδιών στην περιοχή, σημείωσε στην εφημερίδα Hindustan Times ότι έλαβε 22 κλήσεις από ανήσυχους κατοίκους κι ότι ο ίδιος αιχμαλώτισε 5 κόμπρες στην κοινότητα Ερνακουλάμ.

«Μία εξ αυτών βρέθηκε σε μία ντουλάπα ρούχων στον δεύτερο όροφο μιας κατοικίας, μια άλλη κάτω από ένα πλακάκι» εξήγησε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter