Συναγερμός σε αεροδρόμιο στην Ουάσινγκτον – Εκκενώθηκε αεροσκάφος λόγω απειλής
Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 5 μίλια από τον Λευκό Οίκο

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον , μετά απειλές σε βάρος κατά αεροσκάφους της United Airlines (UAL.O), με αποτέλεσμα να διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Η FAA ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις διακόπηκαν μετά από αναφορά για πρόβλημα ασφαλείας και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, το οποίο απομακρύνθηκε από τον τερματικό σταθμό ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα.
Ένα άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα είπε ότι είχε γίνει απειλή κατά του αεροσκάφους και ότι, ως μέτρο προφύλαξης, το αεροσκάφος ελέγχονταν.
Η United διαβίβασε τις ερωτήσεις στο FBI. Το FBI δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχόλιο.
Το αεροδρόμιο Reagan απέχει μόλις 5 μίλια από τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και η FAA επιβάλλει ειδικούς περιορισμούς ασφαλείας στον εναέριο χώρο.
Το FlightRadar24, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μια ανεπιβεβαίωτη απειλή κατά μιας πτήσης της United που είχε φτάσει από το Χιούστον και πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο ετοιμαζόταν να ξανανοίξει λίγο πριν τις 13:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής).
Σύμφωνα με το FlightAware, περισσότερες από 160 πτήσεις έχουν ήδη καθυστερήσει στο αεροδρόμιο Reagan.















