«Συναγερμός» σε αμερικανική βάση στη Βρετανία μετά από «περιστατικό ασφαλείας» – Συνελήφθη ένα άτομο

«Συναγερμός» σε αμερικανική βάση στη Βρετανία μετά από «περιστατικό ασφαλείας» – Συνελήφθη ένα άτομο

Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ πυροβόλησε για να σταματήσει έναν άνδρα που προσπάθησε να εισέλθει διά της βίας σε στρατιωτική βάση στην κεντρική Αγγλία η οποία χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Μίλντενχολ ανέφερε πως προσωπικό ασφαλείας έκλεισε τη βάση, η οποία χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας έπειτα από πληροφορίες για ένα περιστατικό ταραχών.

«Αμερικανικό προσωπικό πυροβόλησε και ένας άνδρας συνελήφθη με μώλωπες και εκδορές», δήλωσε η αστυνομία του Σάφολκ. «Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα του περιστατικού.»

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε πως το περιστατικό έληξε και ο ύποπτος συνελήφθη. Η αστυνομία δήλωσε πως παραμένει στη βάση. Η πρεσβεία των ΗΠΑ αρνήθηκε προς το παρόν να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η βάση, έκτασης περίπου 4.648 στρεμμάτων, που στεγάζει περίπου 3.100 στρατιωτικούς των ΗΠΑ και επιπλέον 3.000 μέλη των οικογενειών τους, αναμένεται να κλείσει μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα μεταθέσουν τις επιχειρήσεις τους από τη βάση στη Γερμανία.

«Η βάση έκλεισε και προσωπικό εκτάκτων καταστάσεων ανταποκρίνεται στην κατάσταση», ανέφερε σε μια δήλωση η βάση της RAF στο Μίλντενχολ. «Από άτομα στην περιοχή που περιβάλλει την εγκατάσταση ζητήθηκε να αποφύγουν τη βάση αυτή την ώρα.»

Αργότερα ανακοίνωση της βάσης ανέφερε πως η βάση άνοιξε και πάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter