Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Θα κρατήσει μέχρι Δευτέρα

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για κύμα καύσωνα – Προειδοποιήσεις για την υγεία σε 26 πόλεις

Τμήματα της Ευρώπης καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας δεκαετίας καθώς το θερμόμετρο αγγίζει σε πολλά σημεία τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει το BBC, σε πολλές χώρες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την υγεία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ιταλία έχουν προκαλέσει δασικές πυρκαγιές ενώ το τοπικό υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει συναγερμό για καύσωνα σε δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις.

Εξαιτίας του καύσωνα, ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν την απειλή σοβαρής ξηρασίας.

Προειδοποιήσεις για την υγεία έχουν εκδοθεί σε τμήματα της Ευρώπης όπου οι θερμοκρασίες έχουν φθάσει σε εν δυνάμει επικίνδυνα επίπεδα.

Η Ιταλία καταγράφει αυτή τη στιγμή θερμοκρασίες κατά 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο γι' αυτή την εποχή του χρόνου.

Στη Σικελία αυτή την εβδομάδα ο υδράργυρος ανέβηκε στους 42 βαθμούς Κελσίου καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική κινούνται μέσω της Μεσογείου.

Σε πόλεις σ' όλη τη νότια Ευρώπη, τουρίστες και ντόπιοι προσπαθούν να δροσιστούν σε δημόσια συντριβάνια και περπατούν στους δρόμους κρατώντας ομπρέλες για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteoalarm, υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε τμήματα της κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, ενώ προειδοποιήσεις για την υγεία έχουν εκδοθεί σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.