Συναγερμός στα Γιάννενα για πιθανή αλλοίωση παρτίδας περίπου 120 δόσεων του εμβολίου – Τι απαντά ο Μ. Θεμιστοκλέους

Συναγερμός στα Γιάννενα για πιθανή αλλοίωση παρτίδας περίπου 120 δόσεων του εμβολίου – Τι απαντά ο Μ. Θεμιστοκλέους

Μείζον θέμα ανέκυψε σήμερα με αφορμή μία παρτίδα εμβολίων στα Γιάννενα όπου σύμφωνα με το Mypreveza.gr, σημειώθηκε πιθανή αλλοίωση περίπου 120 δόσεων. Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υποστήριξε πως λόγω βλάβης αποσύρθηκαν 36 φιαλίδια για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, διέψευσε πως αναβλήθηκαν ραντεβού…

Νωρίτερα, το MyPreveza.gr έγραψε ότι αναβλήθηκαν το πρωί οι ημερήσιοι εμβολιασμοί των δικαιούχων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, λόγω πιθανής αλλοίωσης παρτίδας περίπου 120 δόσεων, που προήλθε από βλάβη στις συσκευές ψύξης.

Το περιστατικό ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Γ.Γ. της ΠΕΟΔΥΝ, Γιώργος Πρέντζας τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό, καθώς στα 2 νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων φτάνουν το 80%.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κ.Υ Ιωαννίνων ανέφερε, ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα ψύξης και με βάση το πρωτόκολλο διαχείρισης διακόπηκε για μερικές ώρες ο εμβολιασμός, ωστόσο η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων παραμένει στις συσκευές ψύξης.

Θεμιστοκλέους: Δεν χάθηκε κανένα ραντεβού εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε πως λόγω βλάβης στο καταγραφικό θερμοκρασίας ενός ψυγείου συντήρησης εμβολίων, που παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 36 φιαλίδια που φυλάσσονταν στο συγκεκριμένο ψυγείο.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η ποσότητα των εμβολίων αντικαταστάθηκε άμεσα με νέα παράδοση, δεν χάθηκε κανένα ραντεβού και όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανένας πολίτης.

Με πληροφορίες από Mypreveza.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter