Συναγερμός στα Ιωάννινα: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο

Συναγερμός στα Ιωάννινα: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο

Είκοσι τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ιδιωτικό γηροκομείο και ανάμεσα στα κρούσματα ορισμένα έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Η ανησυχία χτυπάει «κόκκινο» με δεδομένο ότι για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και οι πέντε είναι καλυμμένες.

Ορισμένοι από τους ηλικιωμένους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή, όμως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Μέχρι τώρα μεταφέρθηκαν από το γηροκομείο 2 κρούσματα στο νοσοκομείο της Αρτας, 1 στους Φιλιάτες και 1 στη Πρέβεζα.

Ορισμένοι ηλικιωμένοι όμως παραμένουν στο γηροκομείο μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο νοσοκομείο από τις γύρω περιοχές θα διακομιστούν.

Μιλώντας στο Documentonews o Δημ. Παχατουρίδης μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων είπε ότι «αυτό που έγινε σήμερα ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς το λέγαμε από τις αρχές της πανδημίας με δεδομένο ότι στην Ήπειρο δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύσουν την λοιπή νοσηρότητα με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να είναι ήδη επιβαρυμένο και με δεδομένο βέβαια ότι το άλλο νοσοκομείο της πόλης, το “Χατζηκώστα” δεν έχει αναπτύξει ακόμα ΜΕΘ αλλά και κλίνες για περιστατικά Covid-19».

Αναλυτικά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια. Οι δύο κλίνες κρατούνται για σοβαρά περιστατικά, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter