Συναγερμός στα νησιά Τόνγκα μετά τον σεισμό 7,1 βαθμών – Προειδοποίηση για τσουνάμι (Video)

Συναγερμός στα νησιά Τόνγκα μετά τον σεισμό 7,1 βαθμών – Προειδοποίηση για τσουνάμι (Video)
Φωτο: Twitter

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά Τόνγκα έπειτα από τον σεισμό 7,1 βαθμών, καθώς έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μάλιστα, στην περιοχή ηχούν σειρήνες, ενώ κάτοικοι μετακινούνται σε υψηλότερα σημεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Από τον σεισμό, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός απόστασης 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του κατά μήκος των ακτών της Νιούε και της Τόνγκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το USGS.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του πολύ δυνατού σεισμού εντοπίζεται 371 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νουκουαλόφα, πρωτεύουσας των νησιών Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ανέρχεται σε 10 χιλιόμετρα, διευκρινίζει επίσης το USGS.

Το Βασίλειο της Τόνγκα, όπως είναι η επίσημη ονομασία του κράτους, βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Ο πληθυσμός είναι 100.651 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2016. Η οικονομία της χώρας στηρίζεται στην γεωργία και κυρίως στην παραγωγή ινδικής καρύδας και κασάβα. Η Τόνγκα είναι ίσως η μοναδική περιοχή του Ειρηνικού που ποτέ δεν έγινε αποικία και έχει διατηρήσει την τοπική κυριαρχία της.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 7,1 βαθμών στα νησιά Τόνγκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter