Συναγερμός στα πολιτικά γραφεία για ανασχηματισμό και ανεμβολίαστους

Συναγερμός στα πολιτικά γραφεία για ανασχηματισμό και ανεμβολίαστους

Συναγερμός έχει σημάνει στα πολιτικά γραφεία σήμερα Δευτέρα λόγω του επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δρομολογηθεί.

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτώμενος σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών απάντησε πως ο πρωθυπουργός «είναι ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα, είναι αυτός που έχει, όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά, αλλά την ευθύνη απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά».

Ωστόσο δεν απέφυγε να σχολιάσει και τον χαρακτήρα του επικείμενου ανασχηματισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό. Αυτό έγινε μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και στα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας».

Κατόπιν τούτων το πιο πιθανό είναι το αυριανό υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάσει, υπό τη νέα του σύνθεση.

Δύσκολα όμως η Κυβέρνηση θα αποποιηθεί των ευθυνών όλο το προηγούμενο διάστημα και θα κρυφτεί πίσω από το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Διότι πολύ απλά ήταν και είναι δική της ευθύνη να πειστεί η κοινωνία. Ίσως το μόνο που θα καταφέρει η Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό είναι να «σβήσει» επικοινωνιακά το γεγονός ότι κάηκε η μισή χώρα.

Την ίδια ώρα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα το Πολιτικό Κέντρο (ο πολιτικός καφές) με αντικείμενο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης που θα εισαχθεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το μείζον θέμα είναι η στάση απέναντι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Κυρίως το γεγονός ότι δεν φτάνει να τάσσεσαι κατά της υποχρεωτικότητας στο σύνολο του πληθυσμού αλλά να πάρεις θέση και στο θέμα της υποχρεωτικότητας σε ειδικές εργασιακές ομάδες όπως οι υγειονομικοί.

Εκεί υπάρχει διχογνωμία με αρκετά στελέχη να επιμένουν ότι υποχρεωτικότητα σημαίνει ποινές συνεπώς είμαστε αντίθετοι και κάποια άλλα (όπως πρόσφατα στον πρωινό καφέ οι Τσακαλώτος, Βούτσης, Μπίστης) να ζητούν ποινές για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς όχι κατ’ ανάγκην την αναστολή εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τελικά στο σχετικό κείμενο πέρασε με μεγάλη δυσκολία το αίτημα της ανάκλησης της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter